131019098
26 Nisan 2024, Cuma

BİR DESTEK DE KENAN YAVUZ’DAN

24 Mayıs 2016, Salı 06:56

     


Hazar Strateji Enstitüsü (HASEN) Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yavuz; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Türkiye’nin son 14 yılda altyapı ve ulaşım yatırımlarında kaydettiği başarının en önemli mimarının Binali Yıldırım olduğunu kaydeden Yavuz, Cumhuriyet tarihinin en uzun süre Bakanlık yapan ismi olan Yıldırım’ın Başbakanlık görevinde de başarılı olacağından emin olduğunu belirtti. “Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, hızlı tren projeleri, havalimanları, limanlar, duble yollar, otoyollar, tüneller, marinalar gibi yüzlerce projede hep Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Binali Yıldırım’ın imzasını görüyoruz” diyen HASEN Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yavuz, bugün Türkiye’nin dünyadaki en gelişmiş telekomünikasyon ve internet altyapısına sahip olmasının da yine Binali Yıldırım ve başarılı ekibinin eseri olduğunu kaydetti. Yavuz, “Binali Yıldırım’ın gerçekleştirdiği bu altyapı devrimini, Başbakanlık görevinde Sayın Cumhurbaşkanımızla uyum içinde üretim devrimi ile taçlandıracağına inanıyoruz. Sayın Yıldırım’ın AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlığı, ülkemizi 2023 hedefleri ile buluşturacaktır.” görüşünü dile getirdi.

“STRATEJİK ORTAKLIK DAHA İLERİYE TAŞINACAK”

Kenan Yavuz, yapımı devam eden, bu yıl sonunda hizmete girmesi beklenen ve “Demir İpek Yolu” olarak adlandırılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi’nin de Binali Yıldırım’ın hayali olarak hayata geçmekte olduğunu hatırlattı. Binali Yıldırım’ın Türkiye ve Azerbaycan’ın ortak yürüttüğü projelere verdiği desteğe yakından tanık olduğuna da dikkat çeken Kenan Yavuz, “Sayın Bakanımızın, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi’nin (SOCAR) projelerine verdiği desteğe ve İzmir Milletvekili olarak kent için hayati önem taşıyan, birçok altyapı projesinin tamamlanmasındaki rolüne herkes gibi bende çok yakından tanık oldum. HASEN olarak da geçen Ekim ayında kamuoyumuz ile paylaştığımız ‘Modern İpek Yolu’nda Stratejik Üs: İzmir’ başlıklı panelimizi de kendisi ile gerçekleştirmiştik. Ülkemizin başta enerji olmak üzere stratejik menfaat ve ortaklıklarında kendisinin emeğini biliyor ve çok önemsiyoruz. Sayın Binali Yıldırım’ın Türkiye-Azerbaycan Cumhurbaşkanlarımızın liderlikleri ile yürüyen Rafineri-Petrokimya-Enerji-Liman ve TANAP projelerine verdiği desteğe çok yakından şahit oldum, desteğini hep yanımızda gördüm. Bu gayreti ve desteği ‘Tek Millet, İki Devlet’ ülküsüne olan inancının en somut göstergesi olmuştur. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler