131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

ERTÜRK VE SAKA’YA TOBB’DA YENİ GÖREVLER

24 Mayıs 2018, Perşembe 06:32

     


Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 74. Genel Kurulu’na katıldı. Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk Ticaret Odaları Konsey Üyeliği ile AR-Ge ve İnovasyon Kurulu’na seçilirken, Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka da Mesleki Eğitim Kurul Üyeliğine tekrar seçildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 74. Genel Kurulu geçtiğimiz hafta TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka ve TOBB Delegesi Erol Güngör de genel kurula katıldı. Genel Kurulda, TOBB Yönetim Kurulu, Yönetim Kurulu Başkanı ve diğer mesleki kuruluşların kurul üyelerinin seçimi yapıldı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 74. Genel Kurul'da yapılan seçimde, geçerli oyların tamamını alarak 4 yıl süreyle yeniden TOBB Başkanı oldu. TOBB Başkanlığına ilk kez 16 Haziran 2001'de seçilen Hisarcıklıoğlu, beşinci kez bu görevi yürütecek.

Genel İdare Kurulu oluşturuldu

TOBB, ilk defa konuşmacı olarak siyasilerin katılmadığı bir genel kurul gerçekleştirildi. Kısa sürede seçime gidildi. Seçimde kurullar üyelerinin de seçimi yapıldı. Genel kurulda ayrıca, Genel İdare Kurulu olarak yeni bir kurul oluşturuldu. Ticaret odalarından tecrübeli isimlerin yer alacağı bu kurul TOBB’un çalışmalarına katkı sağlayacak.

Özgener, TOBB Yönetim Kurulu’nda

Bu yıl TOBB yönetiminde de büyük değişiklik yapıldı. Eski yönetim kurulu üyelerinin büyük bölümü değişti. İzmir Ticaret Odası 20 yıl aradan sonra TOBB Yönetim Kurulu’na girdi. İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, TOBB yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Ertürk ve Saka’ya yeni görevler

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk de, Ticaret Odaları Konsey Üyeliği ile yeni oluşturulan AR-Ge ve İnovasyon Kurulu’na seçildi. Kurulun çalışma şartlarının önümüzdeki günlerde açıklanacağı ifade edildi. Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka da, TOBB’un Mesleki Eğitim Kurul Üyeliğine tekrar seçildi. Bu kurul önümüzdeki gülerde tekrar toplanarak başkanını ve diğer üyelerini seçecek. Geçen dönem bu kurulu başkanlık yapan Adnan Saka’nın aynı göreve yeniden seçilmesi bekleniyor.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler