131019098
26 Nisan 2024, Cuma

AĞAPARK’A ‘MAVİ BAYRAK’

24 Temmuz 2017, Pazartesi 06:41

     


Aliağa Belediyesi’nin plaj bölgesinde yeniden yapılandırma çalışmalarıyla tamamladığı Ağapark Mavi Bayrağına kavuştu.

Yüzme suyu kalitesi, çevre eğitimi, bilgilendirme, çevre yönetimi ve can güvenliğini güvence altına alarak uluslararası kriterleri yerine getiren Ağapark ’ta ‘Mavi Bayrak’ düzenlenen törenle göndere çekildi. Aliağa Belediyesi’nin 170 dönüm alan üzerine inşa ederek bölge halkının hizmete açtığı kumsalı, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, oturma yerleri, spor sahaları, piknik alanları, çocuk yüzme havuzu ve sosyal yaşam mekânları bulunan Ağapark, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın (TÜRKÇEV) değerlendirmeleri sonucunda Mavi Bayrak sahibi oldu. Ağapark Plaj ve Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Mavi Bayrak resmi törenine; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, TÜRÇEV Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Doğan Karataş, Aliağa Belediyesi Meclis Üyeleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kemal Atik, Aliağa İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun, Aliağa İlçe Tarım Müdürü Levent Yönten, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

‘Türkiye’de 454 Mavi Bayrak’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını TÜRÇEV Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Doğan Karataş yaptı. Türkiye’nin mavi bayrak sayısının bugün itibari ile 454 olduğunu söyleyen Karataş, Mavi Bayrak uygulamasının yalnızca deniz temizliği ile ilgili olmadığını, bölgedeki arıtma tesislerinin mükemmel çalıştığının da göstergesi olduğunu belirtti.

Mavi Bayrak olan plaj ve denizlerde temizliğin, halk sağlığı için sürekli takip edildiğini ifade eden Karataş, “Bir plajda mavi bayrak varsa o plajda çocuklarımız, gençlerimiz güvenle yüzebilir. Cankurtaranlar tarafından bütün güvenlik önlemleri alınmış demektir. O plajda çevreye karşı hassasiyet vardır, çevreyle ilgili çalışmalar vardır” dedi. Yapılan konuşmaların ardından TÜRÇEV Koordinatörü Doğan Karataş’tan Mavi Bayrak sertifikasını alan Belediye Başkanı Serkan Acar, Mavi Bayrağını göndere çekti. Mavi Bayrak resmi töreni çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler