131019098
26 Nisan 2024, Cuma

BÜYÜKŞEHİR’İN ADIYLA DOLANDIRIYORLAR

24 Ekim 2016, Pazartesi 06:51

     


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bürokratlarının adını kullanan dolandırıcılar, telefonla ulaştıkları İzmir’deki vatandaşlardan, şehit aileleri için para toplamaya çalışıyor.

Telefon dolandırıcıları son günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin adını kullanmaya başladı. Bir yıl önce İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Buğra Gökçe adını kullanarak İzmir’deki işadamlarından ameliyat olacak bir hasta için yardım amacıyla para talebinde bulunulmasıyla başlayan dolandırıcılık girişimleri son günlerde yeniden artış göstermeye başladı. Genel Sekterek Gökçe’nin üç defa suç duyurusunda bulunmasına karşın, adını kullanarak dolandırıcılık girişiminde bulunan kişilere para gönderilmediği öğrenilirken, soruşturmalar takipsizlikle sonuçlandı. Gökçe’nin ardından İzmir’deki bazı işadamları da Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı, Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Aydın Güzhan’ın adı kullanılarak arandı. Bürokratlar bu dolandırıcılık girişimleri ile ilgili de Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

KOCAOĞLU’NUN ADINI KULLANIYORLAR

Telefon dolandırıcıları son günlerde de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun adını kullanmaya başladı. Kocaoğlu adına aradığını belirten bazı kişiler, ildeki çok sayıda işadamından şehit ailelerine yardım için parasal destek istedi. Dolandırıcıların 20 bin ile 50 bin TL arası para taleplerinde bulunduğu iddia edildi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Başkan Kocaoğlu başta olmak üzere belediye ve bürokratlarının herhangi bir proje, etkinlik, yardım organizasyonu ya da sağlıkla ilgili bir konuda kimseden para talebinde bulunmadığını belirterek, bu tür taleplerle karşılaşanların Emniyet Müdürlüğü ile temasa geçmeleri için çağrıda bulundu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler