131019098
19 Mart 2024, Salı

WHATSAPP’LA KİLO VEREBİLİRSİNİZ

24 Kasım 2015, Salı 06:03

     


Aliağa’da bir süredir hizmet veren Destek Diyetisyenlik, akıllı telefonlar üzerinden, Whatsapp kullanıcılarına online olarak sağladığı hizmetle sağlıklı kilo vermeyi vadediyor.

Son zamanlarda kullanımı yaygınlaşan sosyal ağlar üzerinden danışanlarına hizmet veren ‘Destek Bireysel ve Kurumsal Beslenme Danışmanlığı’ndan diyetisyen Başak Onat, Aliağa’daki ofisini ziyaret edemeyen ve yoğun iş temposu sebebiyle birebir görüşmelere zaman ayıramayanlara Whatsapp aracılığıyla diyet programını paylaşıyor. Kilo problemi yaşayan ve sağlıklı şekilde kilo vermek isteyen herkesin Instagram, Facebook, Whatsapp uygulamaları ile takibini yapan Onat, geliştirdiği sistemle her an ulaşabildiği danışanlarının her öğününü kontrol ediyor.

TABAĞINIZI ÇEKİP GÖNDERİN

Özellikle Aliağa’da yaşayanlar için profesyonel vücut analiz cihazı ile kemik, yağ ve kas oranlarını belirleyerek, haftalık görüşmeler yapan, bunun yanında “Online olarak ulaştığım danışanlarıma 24 saat etkileşim halinde olmayı vadediyorum” diyen Onat, “Akıllı cihazlar hepimizin hayatında ve hepimiz Whatsapp kullanıcısıyız. Online görüşmelerde özellikle başka bir şehirde ve yurt dışında olup bizimle çalışmak isteyen, Instagram’dan takip edip enerjimizi beğenen insanlar oluyor. Bu hizmeti onlara veriyoruz. Danışanlar öğünlerindeki tabağın fotoğrafını çekip hemen bana yolluyorlar, özellikle ilk haftalarda genellikle her öğünün fotoğrafını istiyorum çünkü bazı şeyler gözden kaçabiliyor. Orda menüye hemen müdahale etme şansım oluyor. Böylece hem hataların önüne hemen geçiyoruz hem de motivasyon sürekliliğini sağlıyoruz” dedi.

INSTAGRAM VE FACEBOOK’TA TAKİP EDİN

Diyet sürecinde motivasyonun çok çabuk kaybedilebildiğinin altını çizen Onat, sürekli etkileşimin önemine değinerek, “15 günde ya da ayda bir yapılan görüşmeler bana biraz yetersiz geliyor. Hafta boyunca yoğun bir tempoda olup da görüşmeye gelemeyenler oluyor. Sürekli takiple, diyeti tamamen bozmadan, kişiye de kaçamak yaptım suçluluğunu hissettirmeden olabildiğince esnek kurallarla bir beslenme düzeni oturtuyoruz. Bu da insanları çok rahatlatıyor. Çünkü neler yiyebileceklerini her an, hemen sorabileceklerini biliyorlar. Kontrollü olduğunuz müddetçe de sevdiğiniz yiyeceklerden mahrum kalmadan kilo verebiliyorsunuz” şeklinde konuştu. Online danışmanlık hizmeti almak ve sağlıklı beslenme önerilerine ulaşmak isteyenler destek diyetisyenlik sosyal medya sayfalarına Instagram’da ‘Destek Diyetisyenlik’ kullanıcı adı, Facebook’ta ise ‘Diyetisyen Başak Onat’ın kişisel hesabı üzerinden ulaşabiliyor.

(EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler