131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

DURMAZ, “BU BİR İHANETTİR”

25 Şubat 2015, Çarşamba 10:00

     


Orhan'ın partisi CHP'den istifa edip MHP'li belediye başkanı Acar’ı destekleyeceğini söylemesi üzerine CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Meclis Üyesi Selma Orhan,  Pazartesi günü Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen basın toplantısıyla bundan sonraki süreçte MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve ekibine destek olacağını duyurmuştu.Orhan'ın partisi CHP'den istifa edip MHP'li Belediye Başkanı Acar’ı destekleyeceğini söylemesi üzerine CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz açıklama yaptı. Yapılanı siyasi ahlaksızlık olarak nitelendiren Durmaz, “Transfer pazarı kurmak siyasi ahlaksızlıktır. Siyasi ahlaksızlık yapanları, bu pazarda meta olanları kınıyorum. Bu bir ihanettir” dedi.

“İSTİFASINI FAKS İLE YOLLADI”

Aliağalı Nesrin Beykoz’un CHP Aliağa İlçe Parti binasında, CHP İzmir 2. Bölge Milletvekilliği aday adaylığına ilişkin gerçekleştirilen toplantıda konuşan Durmaz,  “Partimizden seçilen Belediye Meclis Üyesi Sayın Selma Orhan bugün partimize hiçbir bilgi vermeden, partimizle hiçbir sorunu olmadığı halde Belediye Başkanı, MHP’li İlçe yöneticileri ve Meclis Üyeleri ve ile kol kola girerek ben bundan böyle Serkan Acar’ı destekliyorum dedi. Hiç haberimiz yok. Daha sonra da faks ile istifasını yolladı. Yaptığı açıklamada, ‘Bundan böyle Aliağa’ya hizmet etmek için, hiçbir menfaat birlikteliği olmaksızın, tamamen hizmet aşkıyla Serkan Acar’ı desteklemeye karar verdim’ diyor. Şu ihanete bakar mısınız, partisinden istifa etmemiş, gitmiş orada açıklama yapıyor. Arıyorum telefonlarımı açmıyor. Partimiz böyle hainlerle, böyle ihanet şebekeleriyle yürümemelidir. Herkes kendi onurunu korumakla mükelleftir. Hiç kimsenin onuru için siyasi bekçilik yapmayız, yapamayız. Böyle bir görevimiz yok” şeklinde konuştu.

“MECLİS ÜYELİĞİNDEN DE İSTİFA ETMELİDİR”

Orhan yaptığı açıklamada“Bugünden itibaren hizmet etmek için Sayın Serkan Acar ile yola devam etme kararı almış bulunmaktayım. Bu bir siyasi transfer, bir duruş değişikliği ve bir menfaat birlikteliği değildir” diyerek yapılanın menfaat birlikteliği ile ilgisi olmadığının altını çizmişti. Buna karşılık Durmaz ise, “Biz faşizmi çökertmek için, halkın iktidarını korumak, demokrasiyi,  özgürlükleri yeniden hayata geçirmek için uğraşırken birileri kendi menfaatlerinin peşine düşmüşlerdir. Ayıplıyorum, bir menfaat birlikteliği yok demişler gülüyorum” diye konuştu. Selma Orhan’ın CHP’lilerin oylarıyla meclis üyesi olduğunu hatırlan Durmaz konuşmasında, “Orhan’ın partililerin oylarıyla orada oturmaya hakkı yoktur. Bu yüzden meclis üyeliğinden de istifa etmelidir” dedi.

Haber: Emel OTURAK






 
Son Eklenen Haberler