131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

KYME MÜZESİ MECLİS GÜNDEMİNDE

25 Ağustos 2017, Cuma 06:57

     


Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, Aliağa’da bulunan Kyme Arkeoloji Müzesi’nin ilçe karakoluna dönüştürülmesini TBMM’ye taşıdı.

Geçtiğimiz günlerde karakola dönüştürülmek istendiği için tepkilere neden olan Kyme Arkeoloji Müzesi konusunu Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan meclis gündemine taşıdı.

Yapımına 1990’lı yıllarda İtalyan Arkeolog Ordinaryüs Profesör Sebastiana Lagona’nın girişimi ve belediye desteğiyle başlayan ancak tamamlanıp halka açılamayan müzenin, ilçe karakoluna dönüştürüleceğinin duyulması üzerine tepki gösteren Aliağalılar müzenin önünde bir eylem gerçekleştirmişti.

Hükümet Konağı’nın altında bulunan merkez ilçe karakolunun, Aliağa Kaymakamlığı ve Aliağa Belediyesi tarafından Kyme Arkeoloji Müzesi’nin binasına taşınması kararı hakkında CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Murat Bakan, vermiş olduğu önergede, “Kyme Arkeoloji Müzesi’nin ilçe karakoluna dönüştürülmek istendiği iddiası doğru mudur? Kyme Arkeoloji Müzesi’nin ilçe karakoluna dönüştürülmek istendiği iddiası doğruysa, ilçede karakol yapımı için neden bir müze tercih edilmiştir? İlçede karakol yapılacak başka bir yer yok mudur? Bakanlığınız, Kyme Arkeoloji Müzesi’nin onarılması ve Kyme Antik Kenti’nden çıkan eserlerin sergilenmek üzere halka açılması kapsamında yürüttüğü ve/veya yürütmeyi düşündüğü bir çalışma var mıdır?” sorularını sordu.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler