131019098
26 Nisan 2024, Cuma

“3. HAVALİMANI’NIN ADI ‘ATATÜRK’ OLSUN”

25 Eylül 2018, Salı 07:02

     


Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi, Demokrasi Meydanı’nda 3. Havalimanı’nın adının Atatürk olması için imza kampanyası düzenledi.

Açılışı 29 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek 3. Havalimanı'nın (İstanbul Yeni Havalimanı) isminin ‘Atatürk’ olması için Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi harekete geçti. Demokrasi Meydanı’nda ADD Aliağa Şubesi tarafından imza kampanyası düzenlendi. İmza kampanyasına siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve üyeleri katılım gösterdi.

‘Atatürk’ün adı bir yerden daha silinmesin’

ADD Aliağa Şubesi Başkanı Erol Ertürk, “Atatürk adının bir yerden daha silinmesine karşı, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin ilk adım olarak başlattığı imza kampanyası ve toplumsal çalışmalar; yine bilindik, yine tanıdık algı operasyonlarıyla gölgelenmek istenmektedir. Atatürk adının kaldırılması sıradan ve normal bir durum değildir. Atatürkçü Düşünce Derneği, işçilerimizin insani taleplerini elbette desteklemektedir, aksi bir durum düşünülemez. Üstelik havalimanında çalışan işçilerimizin medya yoluyla duyurdukları isteklerinin tümü de işçi haklarına yönelik talepler olmayıp, “sıcak yemek, servis verilsin, ücretler zamanında ödensin, tahtakuruları önlensin” türünde asgari insani taleplerdir. İşçilerimizin bu insani taleplerini karşılamak bırakın sosyal devleti, asgari bir hukuk devletinde iktidarların temel görevidir. Bir iktidar ya da zihniyet, bu asgari talepleri dahi karşılayamıyorsa, bu, onların “kölelik düzeni” kurduğunu açıkça göstermektedir. Bununla birlikte; yazılı ve görsel basında bu insani taleplerin başka yönlere çekildiğini, bu taleplere yönelik mücadele dışındaki tüm toplumsal mücadelenin eksik ve yanlış olduğu şeklinde bir algının yaratılmak istendiğini ve Atatürk adının “bir kez daha” kaldırılmasına olağan ve sıradan bir olaymış gibi bakıldığını hayretle görmekteyiz. Atatürkçü Düşünce Derneği, toplumsal olaylara bir bütün olarak bakacak, tek seçenekli ya da tek soruna endeksli yaklaşmayacaktır. Algı operasyonlarının ve toplumu bilinçli bir şekilde yanlış yönlendirmelerin farkındayız. Bu anlayışla, mücadelemize yılmadan, bıkmadan, yorulmadan devam edeceğiz.” diyerek basın açıklamasında bulundu. Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen imza kampanyası bugün saat 17.00’a kadar devam edecek.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler