131019098
19 Mart 2024, Salı

DERSE, “MESLEĞİMİZİN KAYNAĞI İLMİMİZDİR”

25 Kasım 2015, Çarşamba 06:47

     


24 Kasım Öğretmenler Günü, ülke genelinde olduğu gibi Aliağa’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Günün önemine değindiği konuşmasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, “Bir harfe kırk yılı köle olunan bir meslekte, harfte sembolleşen ilim, irfan, erdemdir” dedi.

Aliağa’da 24 Kasım Öğretmenler Günü Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni ile kutlandı. Alp Oğuz Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programda ise görevine yeni başlayan öğretmenlerin Meslek Yemin Töreni ve Emekliye ayrılan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgelerinin takdimi gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda sabah saat 09.30'da başlayan çelenk sunma törenine protokol üyeleri ve Aliağa’daki okullarda eğitim veren çok sayıda öğretmen katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile tören sona erdi.

YILMAZ, “ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ EMEK VE FEDAKÂRLIK GEREKTİRİR”

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Alp Oğuz Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan program ise Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde kutlama programında çok sayıda öğretmeni bir araya getirdi. Kaymakam Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Memedali Özkurt, Garnizon Komutanı Albay Bora Meriç, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse ve ilçe protokolünün katılım gösterdiği program saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Kaymakam Bayram Yılmaz, “Öğretmenlik Mesleği emek ve fedakârlık gerektiren, temelinde sevgi olan bir meslektir. Milleti için fedakârca çalışan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Bugün dünyamız çok zor zamanlardan geçiyor. Öğretmenlerimizin gayretleri sayesinde zor günler aşılacak. Bu vesileyle Baş Öğretmen Atatürk’ü saygıyla anıyor, görevi başında olan öğretmenlerimize başarılar diliyorum” dedi.

DERSE, “ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLAMALIYIZ”

Günün anlamına ilişkin konuşmasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, öğretmenlerin geçmişle gelecek arasında köprü görevi gören, geleceğin belirleyicileri olduklarını belirterek, “Mesleğimizin kaynağı ilmimizdir. Ortaya çıkan en güzel sonuç ise iyi yetiştirdiğimiz öğrencilerimizdir. Çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamalıyız. Tarih ve kültür mirasımızı geleceğe taşımak, biz öğretmenlerin ait olduğumuz topluma en önemli borcudur. Bir harf yükü, bir dağ yükü gibidir. Harfte sembolleşen ilim, irfan, erdemdir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmen arkadaşlarımın gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

“MESLEK YEMİNİ ETTİLER”

Göreve yeni başlayan öğretmenlerden Sevil Aydın, doğum büyüdüğü ilçede öğretmen olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek konuşmasında, “Ürünü insan olan öğretmenlik mesleği, bir gönül işidir. Öğretmen için her öğrenci bir gelecektir” derken, emekli öğretmenler adına yaptığı konuşmasında Emekli Kimya Öğretmeni Ömer Ergeldi, 24 Kasım’ın 1928 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği gün olduğunu hatırlatarak, Atatürk’ün öğretmenlik mesleğine üzerine sözlerini paylaştı. Konuşmaların ardından törende görevine yeni başlayan 17 öğretmen meslek yemini ederken, Emekli olan 16 öğretmene ise hizmet şeref belgeleri Belediye Başkan Yardımcısı Âdem Yılmaz ve İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan tarafından takdim edildi.

KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU

İlçe Milli eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, okullar arası öğretmenler voleybol turnuvasında 16 okul arasında ilk üçe giren Birinci Habaş Hamdi Başaran Meslek Teknik Lisesi, İkinci Yeni Şakran Ortaokulu ve Üçüncü Petrokimya Ortaokulu temsilcilerine kupaları Kaymakam Bayram Yılmaz tarafından verildi. Okullar arası öğretmenler masa tenisi turnuvası bayanlarda birincilik elde eden Barbaros Anadolu lisesi’nden Burcu Aktan Tüzer, ikinci Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nden Hülya Hepyalnız ve üçüncü Barbaros Anadolu Lisesi’nden Hülya Akyıldız’a madalyaları Garnizon Komutanı Albay Bora Meriç tarafından verildi. Öğretmenler masa tenisi turnuvası erkeklerde ise Birinci m. Güngör Çolakoğlu Anadolu Lisesi’nden Deniz Özben, İkinci Aliağa İmam Hatip Lisesi’nden Kazım Tuncer ve Üçüncü Haydar Aliyev Lisesi’nden Mehmet Sıtkı Arı’ya Belediye Başkan Yardımcısı Memedali Özkurt tarafından takdim edildi.

Ödül törenlerinin ardından, öğrencilerin sahnede koro halinde söylediği ‘Benim Adım Öğretmen’ şarkısı, gösterimi yapılan ‘Baş Öğretmen Atatürk’ Sunumu ve oratoryonun ardından hep birlikte söylenen öğretmen marşıyla tören son buldu. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler