131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ÇOCUK CEZAEVİNDE BAYRAM HAVASI

26 Nisan 2018, Perşembe 06:29

     


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 98. yıldönümü dolayısıyla, Yeni Şakran’daki İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Kapalı Spor Salonunda kutlama programı düzenlendi.

Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun dört bir yanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bayraklar ve kırmızı-beyaz balonlarla süslendi. Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programına Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Aliağa ve Menemen Ceza İnfaz Kurumları Cumhuriyet Savcısı Güneş Okur, Kurum Müdürü Vural Temür, Aliağa ve Menemen Ceza İnfaz Kurumları Müdürleri ve Türk Kızılayı Menemen Şubesi Başkan Yardımcısı Günay Sivritepe katıldı. Tamamını hükümlü ve tutuklu çocukların hazırladığı birbirinden güzel ve anlamlı etkinliklerle kurumdaki tüm çocuklar bayram coşkusunu yaşadılar.

Gösteriler büyük beğeni topladı

Hükümlü ve tutuklu çocukların 23 Nisan konulu şiirler ve özlü sözler okuduğu, halk oyunları ve mini konser performansı sergilediği gösteride heyecanları gözlerinden okundu. Kurum çocuklarının hazırladığı zeybek gösterisi ve roman dans gösterisi profesyonel ekipleri aratmadığı gibi, izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Halk oyunları gösterisinin ardından düzenlenen geleneksel çocuk oyunlarından çuval yarışı, kaşıkla yumurta taşıma yarışı ve halat çekme yarışı tüm izleyenleri kahkahalara boğdu. Keyifli anların yaşandığı programa Türk Kızılay Derneği Menemen Şubesi de tüm çocuklar için lokma döktürerek katkı sağladı.

‘Gençlerin faydalı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlıyoruz’

Programda konuşan Kurum Müdürü Vural Temür, “Sevgili gençler, Atatürk ‘Bugünün küçükleri yarının büyükleridir’ diyerek sizlere vermemiz gereken önemi en iyi şekilde ifade etmiştir. Bu bağlamda kurumumuzda yaptığımız çalışmalarla Ulu Önder Atatürk’ün geleceğimizi emanet ettiği siz sevgili gençlerin; düşünen, araştıran, üreten, ahlaki ve insani değerlere sahip kişiler olarak yetişip, özgürlüğüne kavuşması ve ülkemize, ailenize ve kendinize faydalı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak için var gücümüzle ve heyecanla çaba gösteriyoruz. Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hâkim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutlar, saygılar sunarım.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler