131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

GÜZELHİSAR’DAN BAŞKAN ACAR’A SİTEM DOLU MEKTUP…

26 Eylül 2017, Salı 07:04

     


Geçtiğimiz günlerde Güzelhisar Mahallesi sakinlerinden bir vatandaş, mahallesinde yaşanan ulaşım sorununa ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a serzenişte bulunan bir yazı yayınladı. 

Güzelhisar Mahallesi sakinlerinden seslendirmen, radyocu vatandaş, ‘Eas Murat’ ismiyle sosyal medya hesabı üzerinden mahallenin merkeze ulaşım olanaklarının olmadığını ifade eden bir yazıyla Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a taleplerini iletti.

Yazısına Başkan Acar’a “Köyümüze yaptığınız hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz” şeklinde başlayan Murat, mahalleye köy demesinin sebebini, mahalle sakinleri olarak kendilerini mahalle gibi hissedemiyor olmaları şeklinde açıkladı. Mahalle statüsü kazanabilmeleri için Güzelhisar ile daha çok ilgilenilmesi gerektiğine değinen Murat, “Aliağa’ya uzaklığı 5-6 Km olasına rağmen, yıllardır ulaşım sorunu var. Bunu üzülerek söylüyorum ki, bizim köyümüze akşam Saat 20'den sonra ulaşım yasak, hatta mahrumiyet bölgesi de denebilir.” dedi.

Avcı Ramadan’da dahil merkezde olan hiçbir etkinliğe katılamadıklarının altını çizen Murat, ‘Sözde Aliağa’nın mahallesiyiz, fakat sizce de 7/24 ulaşım olması gerekmiyor mu?’ diyerek ayrıca mahalleye gelmek isteyen misafirlerini ağırlamakta zorluk yaşadıklarını belirtti.

‘Mahalleden İzmir’e gitmek 6,60 TL’

Metroya ulaşımın da sıkıntılı olduğunu aktaran Murat, “Hele METRO onu hiç söylemeyelim. O resmen ölüm! Neden mi? Köyden zaten belirli saatlerde olan minibüslerimize binerek, 2tl verip Aliağa merkeze geleceğiz, artı 2 tl verip merkezden METRO’ya gideceğiz, artı 2,60 tl verip de İzmir merkeze gideceğiz... Hem de İzmir’in il sınırlarındaki Aliağa’nın mahallesinden ya da şöyle diyelim, Aliağa’nın 5-6 Km ötedeki unutulan sözde mahallesinden... Kısaca Güzelhisar’dan İzmir merkeze gitmek, bizim için 6,60 TL...” dedi.

Şikayetlerinin ardından Başkan Acar’a mahalleli adına taleplerini ileten vatandaş, “Sayın başkanım sizden arzumuz şudur; öncelikle üzerine basa basa söylediğim 5-6 KM ötedeki mahallenizin şu ulaşım sorununu kökten çözüme ulaştırın! Güzelhisar’da yaşayan insanların, Aliağa’daki herhangi bir aktiviteye katılması için otobüs saatlerinin yeni baştan düzenlenmesini, Metro’ya kadar direkt ulaşım sağlanmasını talep ediyoruz.” dedi.

“Köyde devamlı sağlık hizmeti yok!”

Mahallenin diğer problemlerine de değinen Murat, yeni restorasyon edilen caminin ses sisteminin yenilenmesini, cami avlu duvarlarının tamamlanmasını ve köyde sağlık hizmeti verecek kimse olmamasından kaynaklı haftanın her günü açık bir sağlık ocağının yapılmasını vurguladı.

Murat, “Az laf çok iş sloganınızla Aliağa’da ve köyümüzde yaptığınız hizmetlere yeniden teşekkür eder, yukarıda saydığımız eksiklerin ve ulaşım sorununun çözülmesini can-ı gönülden isteriz.” diyerek yazısına son verdi. Paylaşımın ardından yapılan yorumlarda, diğer mahalle sakinleri de talepleri yineleyerek mahallenin bu sorununa bir an evvel çözüm üretilmesini istedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler