131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

YENİŞAKRANLI VELİLER TAŞIMALI EĞİTİM İSTİYOR

26 Ekim 2017, Perşembe 06:24

     


Aliağa’daki okullarda eğitim gören Yenişakranlı öğrencilerin velileri, taşımalı eğitim sisteminden faydalanamadıklarını belirterek bu konudaki sıkıntılarını önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ardından da Kaymakamlığa ilettiler.

Yenişakran Mahallesi’nden Aliağa’daki okullara eğitim görmeye gelen öğrencilerin velileri taşımalı eğitim sisteminden faydalanamadıklarını ve bu durumun mağduriyet oluşturduğunu belirterek sorunlarının çözümü için önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sonrasında da Kaymakamlık ile görüştüler. Taşımalı eğitim konusundaki eksikliklerinin giderilmesi talebiyle Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelerek Şube Müdürü Barış Özel ile görüşen Yenişakranlı veliler, Çaltılıdere, Hacıömerli gibi yakınlarındaki yerleşim yerlerinde taşımalı eğitim sistemi olduğunu ancak Yenişakran’daki öğrencilerin bu imkandan yararlanamadığını söylediler. Çocuklarının taşımalı eğitim olmadığı için servisle okula gidemediklerini, minibüslerin dolu geçmesi nedeniyle de çoğu zaman okula geç kaldıklarını dile getiren Veliler, yakınlarındaki yerleşim yerlerine gelen servislerden Yenişakran’daki öğrencilerin de yararlanmasını talep ettiler.

Velilerin bu konudaki şikayetlerini dinleyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Barış Özel de yönetmelik gereği böyle bir şeyin mümkün olmadığını, Yenişakran’ın yakınındaki bazı köylerde üst geçit ve benzeri önlemler olmadığından buradaki öğrencilerin taşımalı eğitimle güvenli bir şekilde okullarına ulaştırıldığını ifade etti. Özel, Yenişakran’da üst geçit bulunduğu ve şehir içi minibüsleri nedeniyle ulaşım sıkıntısı olmadığı için yönetmelik gereği bu taleplerinin yerine getirilemeyeceğini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Barış Özel ile görüşmelerinden bir sonuç alamayan veliler, ardından Kaymakam Bayram Yılmaz ile görüşme talebinde bulundular. Kaymakamlık makamında velilerin konuyla ilgili şikayetlerini dinleyen Kaymakam Yılmaz, bu talebin daha önce de gündeme geldiğini ancak bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı’nın koyduğu kuralların olduğunu, büyükşehirlerde, şehir içi minibüslerinin yoğun olarak çalıştığı yerlerde taşımalı eğitimin olmadığını belirtti. Kaymakam Yılmaz, velilerin şikayetlerinin şehir içi minibüslerinin doluluktan dolayı öğrencileri almaması yönündeyse bunu telafi edebileceklerini, Şoförler Odası ile konuşup öğrencilerin okula gidiş ve geliş saatlerinde ek minibüs konulması yönünde görüşebileceğini söyledi. Taşımalı eğitim talebiyle ilgili kendisinin karar veremeyeceğini söyleyen Yılmaz, bu konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfettişler kurulunun olduğunu, oraya daha önce de gönderilmesine rağmen yine teklif götürülebileceğini, ancak yönetmelik gereği bu talebin yine olumsuz sonuçlanacağını açıkladı.

Öğrencilerin sayısı ve eğitim gördükleri okulların yerleri ile ilgili velilerden liste isteyen Kaymakam Yılmaz, bu liste çerçevesinde konuyu Aliağa Şoförler Odası ile görüşeceğini, okul saatlerinde şehir içi minibüs seferlerinin sıklaştırılması yönünde talepte bulunacağını söyledi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler