131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

Lekeler ve tedavisi

26 Kasım 2016, Cumartesi 21:27

     


Leke Tedavisi, vücudumuzda belirli nedenlere bağlı olarak oluşan lekelerin sağlığımızı tehdit etmeden yok edilmesi durumunda tercih edilen tedavi uygulamalarıdır. Kliniğimizde doktorumuz Mustafa Karataş ve donanımlı ekibi tarafından farklı yöntemler ile yapılan leke tedavisi, oldukça ilgi görmekle birlikte son teknoloji sistemler sayesinde de oldukça etkili sonuçlara neden olmaktadır.

Sağlığınız için lekelerinizi tedavi ettirin!

Ciltte meydana gelen lekelenmelerin tedavisi kimi zaman hayati önem taşıyabilmektedir. Özellikle güneşe bağlı meydana gelen lekelenmeler cilt kanseri gibi karşılaşılması istenmeyecek olan sorunlara neden bile olabilmektedir. Bu nedenle sonradan fark ettiğiniz her leke tedavisi için mutlaka hekim kontrolüne gitmenizi önermekteyiz.

Lekeler nasıl tedavi edilir?

Kliniğimizde lekelerin tedavisi birçok farklı uygulama ile yapılmakta olup, en sık tercih edilen leke tedavi yöntemleri arasında ise lazer ile yapılan işlemler gelmektedir. Bunun dışında krem tedavileri mezoterapi ve kimyasal peeling gibi lekelerin giderilmesine yardımcı farklı yöntemler de yer almaktadır.

Güneş Lekeleri ise son yıllarda güneşin etkisini daha da arttırdığı göz önüne alındığında çok daha sık rastladığımız leke problemleri arasında bulunmaktadır. Özellikle de bayanların bronz olma sevdasının neden olduğu güneş lekeleri tedavisi için yine kış aylarında birçok hastamız bizlere başvurmaktadır.

Güneş lekeleri nedir ve asıl meydana gelir?

Güneş lekeleri genellikle güneş koruyucu kremlerinin kullanılmadan aşırı güneşe maruz kalındığı durumlarda meydana gelmektedir. Cilt kendini güneşin zararlı ışınlarından korumak adına daha da kalınlaşır ve melanin ismi verilen pigment üretimi artış gösterir. Buna bağlı olarak da ciltte lekelenmeler meydana gelir.

Lazerle leke tedavisi sonrası...

Lazer ile yapılacak olan tedavi esnasında ciltte hafif de olsa bir yanma hissedilebilmektedir. İşlemin ardından ise ilk 3 gün boyunca kızarıklık meydana geldiği gibi daha sonrasında hafif bir kabuklanma oluşur be 1 hafta içerisinde tüm kabuklanma kendiliğinden kaybolur. Kabuklanmanın ardından ise ciltteki leke kaybolmuş olur.

Sizler de leke tedavisi yöntemleri ve diğer medikal estetik işlemlerimiz hakkında bilgi ve randevu için internet sitemiz olan www.drmustafakaratas.com'u ziyaret edebilirsiniz.

 







 
Son Eklenen Haberler