131019098
26 Nisan 2024, Cuma

‘BİSİKLETLİLER’ ALİAĞA’YI ZİYARET ETTİ

27 Mayıs 2017, Cumartesi 06:32

     


İzmir’in en uzun sahil bandına sahip ilçelerinden biri olan Aliağa ,‘Bisiklet kenti’ imajını her geçen gün daha da güçlendirerek bisiklet tutkunlarının en sık tercih ettiği yer oldu.

Kent trafiğini rahatlatmak, vatandaşları bisiklet binmeye özendirmek ve turizm imajına katkıda bulunmak amacıyla Aliağa Belediyesi tarafından yapılan bisiklet yollarında pedal çeviren bisiklete binen tüm İzmirliler, sahil kenarında bulunan parklara gelerek denizin ve yeşilliğin tadını çıkartıyorlar. Bisikletliler Derneği Bergama Temsilciği ve Pergamon Bisiklet Kulübü bisiklet tutkunlarınin tercih ettiği yerlerden biri olan Avcı Ramadan parkına gelerek Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneğine (ALDER ) misafiri oldular.

Ziyaretten memnuniyetini dile getirirken hem insan sağlığı hem de çevre için bisiklet sporunun önemli olduğunu vurgulayan Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği (ALDER) Başkanı Naci Biçer “Sağlıklı yaşamanın ilk maddesi, spor yapmaktır. Bisiklet sürmek insana fiziksel ve zihinsel zindelik sağlamaktadır. Ülkemizde 7'den 70'e herkes bisiklete binse herkes daha sağlıklı olur ve trafikte yaşadığımız sorunlar daha da azalır. Bisikletin üzerine bir şekilde binin ve özgürlüğün tadını çıkartın.” dedi. Bisikletliler Derneği Bergama Şube Temsilcisi Emine Aktürk ise Bisikletlerine zaman zaman binerek birçok yerlere gittiklerini söyleyen Aktürk “ Arkadaşlarımız Aliağa’ya gelerek bisiklet yollarında ve bisiklet sürme yerlerinde bisiklet sürüyorlar. Aliağa’da yaşayanlar bu konuda çok şanslılar. Bergama’da böyle bir imkanlar yok. Bizler bunun için talep ettik ve uğraşıyoruz.” dedi. (NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler