131019098
26 Nisan 2024, Cuma

HALKIN GÖZÜNDEN ‘İZMİR CADDESİ’

27 Temmuz 2015, Pazartesi 10:40

     


Belediye tarafından her fırsatta Aliağa’nın en prestijli caddelerinden biri haline getirildiği iddia edilen ‘İzmir Caddesi’ ne vatandaş farklı bir gözle bakıyor. Aliağa Belediyesi’nin ‘Çağdaş Kent’ projeleri kapsamında görsel ve estetik açıdan güzelleştirildiği ifade edilen ‘İzmir Caddesi’ Belediye yetkilileri tarafından gündüzleri ‘seyranlık’ geceleri ise ‘gerdanlık’ olarak tanımlanıyor. Özellikle geceleri romantik bir hava estirdiği iddia edilen İzmir Caddesi’nin, muhteşem aydınlatmasının yanı sıra, huzur verici ve samimi atmosferiyle de insanların içinde yaşamaktan ve gezmekten mutlu olduğu bir cazibe merkezi haline dönüştüğü belirtiliyor. Aliağa’yı bir gerdanlık gibi süslediği, özellikle geceleri renkli görüntülere sahne olduğu söyleyen ‘İzmir Caddesi’ vatandaş gözüyle daha farklı bir görüntüye sahip.

BELEDİYE ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ

İzmir Caddesi’nde yapılan çalışmaları öve öve bitiremeyen, bu konuda sosyal medyaya süslü ifadelerle yazılmış haberler servis eden Aliağa Belediyesi, önceki gün yine Belediyenin sosyal medyadaki hesabında İzmir Caddesi ile ilgili haber ve fotoğraflar paylaştı. Haberde İzmir Caddesi’nin Aliağa gecelerine renk kattığı, gündüzleri Aliağalıların vazgeçilmez mekanları arasında yer aldığı, fıskiyeli havuzların caddeye ayrı bir görsellik kattığı, Avrupa şehirlerini aratmayan bir görüntüye sahip olduğu ifade edildi.

VATANDAŞLARIN YORUMU FARKLI

Haberi Aliağa Belediyesi’nin sosyal medya hesabında gören vatandaşlar, haberin altına övgü dolu cümleler yazmak yerine eleştirel yorumlar yaptı. Belediye yetkililerinin gözüyle bir başka, vatandaşın gözüyle bir başka yorumlanan İzmir Caddesi’ndeki çalışmalar beklendiği gibi olumlu tepkiler almadı. Vatandaşların İzmir Caddesi ile ilgili habere yaptığı yorumlardan bazıları şöyle;

İbrahim Ö. -Güzel olmuş ama akşam bütün dükkanlar kapalı. Ne işe yarıyorsa.

İlhan D. - Şuraya harcanan parayı yollara harcasanız daha çok makbule geçerdi. Sizin yollarınız yüzünden arabayla gidemez olduk, toz toprak yutar olduk, anca böyle görsel şeyler yapın, kimsenin yararına olmayan, size ben ne diyeyim ya.

Nurten K. E. - İzmir caddesinde 7/24 su akıyor, kurtuluş mahallesinde bir günde 7 saat su akmıyor. Böyle süslü şeylerle övüneceğinize Aliağa halkımızın su sorununu çözdük diye bağrınızı gere gere övünün. Koskoca sanayi ilçesine bu yakışmıyor. Lütfen İZSU’nun üzerine atmayın, belediye istese yaptırır.

Mustafa Ç. - Su İZSU’nun işi diyerek sayın başkan rahat rahat uyuyabiliyorsa bravo. Bizim İZSU’yu aradığımız kadar Başkan'da arasaydı sorun çoktan çözülürdü.

Derya K. - Çok güzel ama öncelik yollar olmalı, tüm yollar berbat, Aliağa’nın da istiklal caddesi var, öncelik o proje olmalıydı, en çok kullanılan bölge istiklal caddesi, özellikle trafiğine bir çözüm lütfen.

Duygu A. - Oranın dükkan cehresi de değişirse çok daha güzel olacak, istiklal caddesi gibi butikler olsa hiç olmazsa birkaç tane, tam alışveriş sokağı olacak, Bergama’da mesela hem koton ve lcwaikiki var, umarım İzmir caddesinde en azından böyle birkaç marka olur.

Tulay K. - Başarısız bi çalışma olduğunu görmemek mümkün mü, havuz denilen o yerleri beyaz taşlarla yapmışlar, ben her sabah ise giderken işçiler suyu boşaltıp yosun temizliyoo :)))))) mavi olur benim bildiğim, kovayla taşan sular temizlenip çekpasla gidere yollanıyor, ayyy nediyim alemler yaaa, çöp köyün çöp huuuuuuu…

Özkan T. -  Havuzun temizliği yapılırsa daha iyi olur. Işıklar yanınca görsel şölen, sönünce mikrop yuvası..

Mesut S. - Zeytinli Park'ın yeşil alanları betonlaştırılıyor. Engelliler parkı beton kaplı ticarethane olmuş. Betona Hayır!

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler