131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

‘PETKİM BİZİMLE NEDEN GÖRÜŞMÜYOR?’

27 Eylül 2017, Çarşamba 07:09

     


İlçedeki sanayi kuruluşlarıyla, işçi alımlarında bölge insanına öncelik tanınması için görüşmelerde bulunan Aliağa Muhtarlar Derneği, defalarca talepte bulunmalarına rağmen Petkim yönetiminin kendileri ile görüşmekten kaçındığını söylüyor.

Aliağa Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Yıldız ve Aliağa’daki mahalle muhtarları, işçi alımlarında bölge insanına öncelik tanınması için geçtiğimiz aylarda Star Rafinerisi ve Tüpraş yönetimine ziyaretlerde bulunmuş, görüşmeler olumlu çerçevede geçmişti. Ancak aynı görüşmeyi Petkim ile de yapmak isteyen muhtarlar, Petkim yönetiminden bir türlü randevu alamamaktan şikayetçi.

Konuyla ilgili sitemini dile getiren Aliağa Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Yıldız ve Başkan Yardımcısı Selahattin Yıldız; “6 Eylül’de Star Rafinerisi ve Tüpraş Rafinerisi’ne ziyaretler gerçekleştirdik. Bizi iyi karşıladılar. Yaptığımız görüşmelerde, bu güne kadar her toplantımızda dile getirdiğimiz istihdam konusunda yörenin insanına biraz daha öncelik tanımalarını istedik. Onlar da bu taleplerimize olumlu cevaplar verdiler. Bu konuda hassas davrandıklarını, bundan sonraki süreçte de bu konuda ilçedeki işsizlere öncelik tanıyacaklarını dile getirdiler. Görüşmelerden memnun ayrıldık. Kendilerini teşekkür ediyoruz. Ancak bu konuda Petkim yönetiminden randevu alamıyoruz. Biz onlardan çok bir şey istemiyoruz, Petkim bizimle neden görüşmüyor? Neden randevu vermiyor? Telefonla yaptığımız görüşmelerde bize yöneticilerin yoğun olduğunu söylüyorlar. Onlardan çok fazla bir şey istemiyoruz. Sadece yöre halkının istihdamla ilgili taleplerini ileteceğiz. Kişisel bir beklentimiz yok. İlçedeki kalifiye elemanlara işçi alımlarında öncelik tanınmasını istiyoruz. İlçedeki sanayi kuruluşlarının oluşturduğu kirliliği buradaki insanlar yaşıyor. Hal böyleyken İşçi alımlarında da yöre insanına öncelik tanınmalı.” ifadelerini kullandılar.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler