131019098
26 Nisan 2024, Cuma

‘MİMA TEACHER’ ALİAĞA’DA

27 Kasım 2015, Cuma 06:18

     


İngilizce eğitimi alanında farklı eğitim sistemi ve anlayışıyla adından ‘Mima Teacher’ olarak söz ettiren Level Up Dil Okulları Kurucusu Mirjana Mima Kaynak, yeni yeri ve kadrosuyla Aliağa’da.

‘MİMA TEACHER’ ALİAĞA’DA

Yabancı dil alanında Avrupa standartlarında eğitim veren, tamamı yabancı öğretmenlerden oluşan kadrosuyla ‘Level Up’ dil okulları Aliağa’da açıldı.

Aliağa’da tamamı yabancı öğretmenlerle İngilizce eğitimi veren tek dil okulu olma özelliğine sahip ‘Level Up’, kurucusu Sırbistanlı öğretmen Mirjana Mima Kaynak’ın girişimci ruhu ve İngilizce eğitimi alanındaki yenilikçi fikirleriyle, Avrupa vizyonunu Aliağa’ya taşımayı amaçlıyor. Mima Teacher olarak meslekte adından söz ettiren Kurucu Mirjana Mima Kaynak’la yenilikçi fikirlerini ve İngilizce eğitimi üzerine merak edilenleri konuştuk.

“ÇOCUKLARIN KARŞILAŞTIKLARI İLK YABANCILAR BİZLERİZ”

Farklı fikirlerini hayata geçirmek adına kendi okulunu kurmaya karar verdiğini belirten Mima öğretmen, İngilizce eğitiminin gelecekte hayata atılacak çocukların özgüvenlerini inşaa etmek konusunda önemine değinirken, “Aliağa’da, karşılaştıkları yabancılarla çekinmeden diyaloğa geçebilen, özgüven sahibi, İngilizceyi konuşabilen çocuklar yetiştirmek istiyoruz” diyor.

Kurumunuz ve vizyonu hakkında biraz bilgi verir misiniz?

Maksimum 10 kişilik çocuk ve yetişkin sınıflarında, Milli Eğitim Müfredatını takip ederek gerçekleştirilen derslerde her yaştan kitleye İngilizce eğitimi veriyoruz. Öğrencilerimizi, tümü İngilizce alanında üniversite eğitimi almış bir öğretmen kadromuz bekliyor. Avrupa standartlarında, konuşurken gramer öğreten, sadece şarkılar ve eğlenceyle değil ciddi yanımızla da çocukları İngilizce günlük hayata hazırlamayı temel alan bir yapımız var.

Türkiye ve mesleğe giriş hikâyeniz nasıl başladı?

Belgrat Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı’nın yanında Japon Dili ve Edebiyatı eğitimi aldım. 4 yıl önce Türkiye’ye yerleştiğimde anaokulundan beri öğrenimi gördüğüm ve konuştuğum İngilizceyi yine çok sevdiğim çocuklarla buluşturma kararı aldım. Çocukları çok seviyorum. Çocuklar da beni çok seviyor. Meslek olarak öğretmenlik ise gerçekten başka bir şey. Onlarla çalışmalarımda her zaman başarılı ve mutlu olduğumu gördüm. Öğretmenlikte çocukların tüm hayatının içinde yer alıyorsunuz. Onlara bir şey öğretebilirseniz, sizi her zaman hatırlayacaklardır ve bu çok güzel bir duygu.

Çocuk yaşta İngilizce öğrenimine başlamak sizce neden önemli?

Çocuklar yetişkinlerden daha hızlı öğreniyorlar ve ne kadar erken başlarlarsa o kadar iyi. Çünkü İngilizce artık her alanda şart. İşverenler İngilizce biliyor olmayı artık şart koşuyor. İngilizceyi küçük yaşlardan başlayarak iyi bir şekilde öğrenirseniz Türkiye dışına seyahatlerinizde kendinizi özgür hissedebilir, yabancılarla karşılaştığınızda özgüvenli bir duruşa sahip olabilir ve kariyerinizde ilerleyebilirsiniz.

İngilizce eğitiminde yabancı öğretmenlerle eğitimin farkına ilişkin ne söyleyebilirsiniz?

Çocuklar için bizler burada hayatlarına giren ilk yabancılarız. Bu ilk deneyimlerinde onlarla ilişkiyi iyi bir şekilde kurmak lazım. Sonraki hayatlarında bir yabancıyla karşılaştıklarında hiç utanmayacak, çekinmeyecek ve kendilerini çok kolay ifade edebilecekler. Çünkü bizlerin burada, onlarla sıcak bir ilişki kurmamız yabancılara karşı ön yargılarını ve tereddütlerini ortadan kaldırmaya yarayacak. Bu karşılaşmalar ne kadar küçük yaşta gerçekleşirse o kadar iyi. Türkiye’deki çocuklar dışarda herhangi bir yabancıyla karşılaştıklarında özgüven sahibi bireyler olarak konuşabilsinler istiyoruz.

Okulunuz için neden Aliağa’yı tercih ettiniz?

Sırbistan’da, Aliağa’ya benzer küçük bir yerde doğdum. Ve burası gibi küçük yaşam alanları büyük şehirlerden daha özel benim için. Herkesin birbirini tanıyıp, güven duyduğu Aliağa gibi yerlerde, ulaşımın kolaylığı ve sakinlik çocukların eğitiminde birer avantaj.

Eğitim sisteminizi farklı kılan nedir?

İngilizce eğitimi Türkiye’de daha çok teorik bilgilerle sınırlı kalıyor. Biz ise çocuklara gramerle birlikte konuşabilmeyi öğretmeyi amaçlıyoruz. Dil bilgisini iyi bilen ama konuşamayan çocuklarımız oluyor ve eksik kalıyorlar. 5 dil bilen biri olarak, dil öğrenmenin zihinsel gelişim üzerindeki olumlu etkisini de göz ardı etmeyin diyorum.

Level Up’ta bir gün nasıl geçiyor?

Çocuklar buraya geliyorlar. 1 buçuk saatlik derslere giriyor, molalarda oyun odasında vakit geçirerek sosyalleşiyor, ödevlerini yapıyorlar. Çocuklar buraya gelince aramızda bile İngilizce konuşuyor, onların her zaman İngilizce duymalarını sağlıyoruz. Biz burada bir aileyiz, tüm çocuklar burada eşit ve velilerle koordineli çalışmayı çok önemsiyoruz. Velilerle ortak noktamız çocukların gelişimine katkı sağlamak istememiz. Her çocuğa saygı duyuyor, karakterlerinin farklılıklarına dikkat ediyoruz.

(EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler