131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

PETROL-İŞ ÜYELERİNE SENDİKAL EĞİTİM

27 Kasım 2015, Cuma 06:15

     


Petrol-İş Aliağa Şubesi’nin örgütlü olduğu Petkim, Tüpraş Rafinerisi, Star Rafinerisi, Ravago, Airliquid, Saybolt işyerlerinde, işe yeni başlayan 300 işçiye 24-25-26 Kasım 2015 tarihlerinde, Eğitim Uzmanı Erhan Kaplan tarafından temel sendikal konular üzerine eğitim verildi.

Aliağa’da 3200 üyesi bulunan Petrol-İş’in Şube binasında verilen eğitimlerde Şube Başkanı Ahmet Oktay, Şube Başkan Yardımcıları Menderes Akdağ ve Mevlüt Çınar eğitim öncesinde, eğitime katılan işçilerle sohbet ederek, işyerlerinde yaşanan sorunlar üzerine görüş alışverişinde bulundular. Üç gün süren eğitim programının açılış konuşmasını Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik yaptı. Tekik eğitime katılan işçilere, sendikal örgütlülüğün ve sınıf mücadelesinin öneminden bahsetti. Yeni dönem eğitim programına da değinen Tekik tüm işçilere çalışma hayatlarında başarılar dileyerek, sözü Eğitim Uzmanı Erhan Kaplan’a bıraktı. Erhan Kaplan, eğitime katılan işçiler, sendika nedir? İşçi olarak nasıl güçlüyüz? Haklarımız neler? Başlıkları altında eğitim verdi.

“SENDİKAL MÜCADELENİN NE OLDUĞUNU ANLATIYORUZ”

Verilen eğitimler ile ilgili değerlendirmede bulunan Petrol- İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, bu eğitimlere iş başı eğitimi dediklerini, örgütlü oldukları işyerlerinde, yeni işe başlayan işçilere bu sendikal eğitimi verdiklerini söyledi. Oktay, “Bu eğitimlerdeki amaç; sendikanın önemi, sendikanın işleyişi, bir sendika nasıl olması gerekir, bir sendikanın amacı ne olması gerekir, üye-sendika ilişkileri nasıl olması gerekir. Yeni iş başı yapan gençlerimizin büyük bir çoğunluğu sendika ile ilk defa tanışıyorlar. Daha önce çalışmış oldukları işyerlerinde sendikasız çalışanlar olabiliyor. Sendikayı farklı bir araç olarak görüyorlar. Bizim Petrol-İş olarak bir farklılığımız var o da şu, biz bir sendikanın sadece ücret sendikacılığından ibaret olmaması gerektiğini, hayatın her anlamında sınıf mücadelesi, emek mücadelesi yapılması gerektiğini kendimize yıllarca şiar edindik. Bunu da bu arkadaşlarımıza anlatıyoruz. Gerçek anlamda sendikal mücadelenin, sınıf mücadelesinin, emek mücadelesinin ne olduğunu anlatıyoruz” dedi.

SONRAKİ SÜREÇ AKTİF ÜYE EĞİTİMİ

İşe yeni girenlere verilen bu eğitimin birinci aşama eğitim olduğunu, bundan sonraki süreçte kadro eğitimleri, aktif üye eğitimleri verdiklerini de sözlerine ekleyen Oktay, “Bulunmuş olduğu işyerinde sendikayla daha sıkı bağ kuran, ön plana çıkmış arkadaşlarımızı tespit ederek aktif üye eğitimlerine gönderiyoruz. Onlar da Petrol-İş Sendikasının gelecekteki yöneticileri, temsilcileri olacaklar. Sendikamızda böyle bir demokratik işleyiş var” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler