131019098
26 Nisan 2024, Cuma

KÜRKÇÜ, ŞOK İDDİA ÜZERİNE ŞAKRAN'DA

28 Nisan 2015, Salı 10:02

     


İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan Şakran Cezaevi'nde3 kız çocuğunun hamile oldukları gerekçesiyle tek kişilik hücrelerde tutulduğu yönündeki iddialar üzerineHDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü bir heyet ileŞakran Cezaevi'ndeki hak ihlalleri iddialarıyla ilgili incelemelerde bulunmak için cezaevine gitti.

Tutuklu çocuklara yönelik taciz ve cinsel istismar iddiaları ile sık sık gündeme gelenve Şakran Cezaevi olarak bilinen İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, bu kez decezaevinde tutulan kadın tutukluların avukatları aracılığı ile kamuoyuna gönderdiği bir mektupta, hamile oldukları gerekçesiyle 18 yaşından küçük 3 kız çocuğun gardiyanlar tarafındankoğuşlarına gönderilmeyerek tek kişilik hücrelerde tutulduğu ve psikolojik baskı yapıldığı iddiaları öne sürüldü.Basında yer alan haberler üzerine HDP Mersin Milletvekili ve İzmir Birinci Bölge Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü,Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TAYD-DER)temsilcileri,İzmir Özgürlükçü Hukukçular Derneği'nden Avukat Fatma Demirer ile birlikte cezaevi yetkileriyle görüşmek üzere Şakran Cezaevi'ne gitti.

Cezaevi önünde açıklama yapan Kürkçü, ''Çocuk yaştaki üç tutuklu kız çocuğunun hamile olmalarına rağmen tek kişilik hücrede tutuldukları, psikolojik şiddet gördükleri iddiası üzerine cezaevi idaresinden konu hakkında bizi aydınlatmasını isteyeceğiz.Öğleden sonra da İzmir'de cezaevi savcısı ile görüşeceğim. Öğrendiklerimizi basınla mutlaka paylaşacağız'' dedi.

MUSA KARBADAĞ,"ŞAKRAN CEZAEVİ ÜZERİNDE DURULMALIDIR"

Şakran Cezaevi'nin kente uzaklığından dolayı içerisinde yaşananların kamuoyuna yansımadığını belirten Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İzmir şube eş Başkanı Musa Karbadağ, fiziki şartlarına rağmen cezaevini periyodik olarak ziyaret ettiklerini burada yaşananları kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceklerini söyledi. Karbadağ, "Bundan 4 ay önce Şakran Cezaevi'nde siyasi tutsakların gördüğü fiziki müdahaleyi kamuoyu ile paylaştık. Bunun yanı sıra çocuk mahkûmlara yapılan taciz ve cinsel istismar olaylarını da duyurduk. Bu ve benzeri olaylar cezaevinde yaşanmaya devam ediyor. Gelinen aşamada Adalet Bakanlığı, Şakran Cezaevi'nin üzerinde durmalı ve özel bir heyet oluşturarak, cezaevindekiuygulamaları detaylı bir şekilde inceletmelidir'' şeklinde konuştu. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler