131019098
26 Nisan 2024, Cuma

CEZAEVİNDE KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

28 Nisan 2017, Cuma 06:34

     


Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” temasını benimsediği 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan suça sürüklenmiş çocukların manevi duygularını kalkındırmak amacıyla 25.04.2017 tarihinde kutlama programı düzenlendi.

Şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesin ardından, Aliağa Petkim Camii Müezzini Adnan Pınar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası için hazırladığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada Aliağa İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek çocuklara önemli mesajlar verdi.

Aliağa Müftüsünün konuşmasından sonra sahne alan kurumdaki çocuklardan oluşan ilahi korosu gönülleri fethederken, İzmir Semazen Grubu’nun ilahi eşliğinde yaptıkları sema gösterisi izleyenleri büyüledi. Son olarak sahne alan neyzen Ruhi EKER’in ney taksimleri dinleyenlerde manevi duyguları had safhaya çıkardı. Vaiz Yasin Güngör’ün yaptığı dua sonunda program, kurum müdürü Vural Temür’ün Aliağa İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek’e, İzmir Semazen Grubuna ve Neyzen Ruhi Eker’e günün anısına kurslarda üretilen ürünlerden takdim etmesiyle son buldu. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler