131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ALİAĞA’NIN MÜHENDİSİ 77 YAŞINDA

28 Temmuz 2015, Salı 10:11

     


Aliağa’daki birçok sosyal mekân ve meydanın inşasında imzası olan Yüksek Mühendis Ömer Erarslan, bu yıl 77. yaşını yine hazırladığı bir kitapçıkla kutluyor.

2008 yılından bu yana her yeni yaşını, dostları için hazırladığı şiir ve projelerini içeren kitapçığı hediye ederek kutlayan mühendis Erarslan, bu yıl da 77. yaşını, sevdiklerinden hediye almak yerine onlara kitabını hediye ederek karşılıyor. Hazırladığı 7. Kitapçığın ön sözünde yaşamı bir bütün olarak sevdiğini belirten Erarslan, “Yaş yetmiş iş bitmemiş diye diye 77’ye geldim. Üstelik mesleğimle beraber yaşamayı tercih ederek. Günlük hayatıma sevgi, coşku koyup emek vererek zenginleşiyorum. Bedenim, zihni yorulsa da güçlükleri aşıyorum” diyerek üretkenliğinin ve dinamik duruşunun sırrını okuyucularıyla paylaşıyor.

AVCI RAMADAN’I YAZDIĞI ŞİİRLE KUTLUYOR

Sevdiklerini yazdığı şiirlerle mutlu etmekten büyük keyif aldığını dile getiren Erarslan, bu yıl yeni yaşına özel olarak hazırladığı kitapçığında katkıda bulunduğu Avcı Ramadan projesi için yazdığı ‘Avcı Ramadan’da Kutlama” adlı şiir de yer alıyor. 2013 yılında bu bölgenin projelendirilmesi yönündeki fikirlerini belirttiğini ifade eden Erarslan, sahil düzenleme kapsamındaki çalışmaların bitiş noktası olan bu mevkiinin kendi haline terk edilmiş olmasından duyduğu rahatsızlığın, projede kendisinin de katkısıyla ortadan kaldırılmasından duyduğu mutluluğu da bu kitapçıkta ortaya koyuyor.

“TÜM SOSYAL ALANLARDA ONUN İZİ VAR”

1986 yılında Aliağa Belediyesi sahil düzenleme projesinde, Limanlar Bölge Müdürlüğü’nün önerdiği 6 müteahhitten biri olarak görev yapan 24 Temmuz 1938 doğumlu Erarslan, Aliağa’nın 3 km’lik Uğur Mumcu Sahil Bandı, Zeytinli Parkı, Açıkhava Tiyatrosu ve Demokrasi Meydanı’nın inşasında verdiği emeklerle silinmeyecek izler bıraktı. Meslek hayatı boyunca Erarslan; ‘Mühendisçe Sanat’, ‘Yaza Çize’, ‘İnşaat Mühendislerinden Şiirler’, ‘Şantiye Öyküleri’ gibi kitaplarda yer alan şiir ve denemeleriyle adından söz ettirdi. Aynı zamanda Çiğli Rotary Kulübü üyesi de olan Erarslan Rotary konulu şiirleriyle de tanınıyor. Aliağa Belediyesi’ne hizmet ettiği 10 yıl süresince Aliağa’nın sosyal mekânları ile bir cazibe merkezi haline gelmesi için çalıştığının altını çizen Erarslan, şairliği, yazarlığı ve kentçiliğe bakışıyla ortaya koyduğu işlerden duyduğu gururu yazdığı eserlerinde sıkça ifade ediyor. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler