131019098
26 Nisan 2024, Cuma

KONUTTA YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

28 Temmuz 2016, Perşembe 06:04

     


Aliağa emlak sektörünün temsilcileri, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından sektörle ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

Aliağa'ya devam eden göçle birlikte konut ihtiyacının da sürekli arttığını ifade eden sektörün önde gelen isimleri, konut yatırımlarının devam edeceğini belirtti. Yaşanan darbe girişiminin Aliağa'daki emlak piyasasına etki etmediğini açıklayan sektör temsilcileri, önümüzdeki günlerde sektörde daha olumlu gelişmeler beklediklerini kaydederken Aliağa'da emlak fiyatlarındaki yükselişe dikkat çekti.

KARAMAN, "KONUTTA ARZ TALEP DENGESİ BOZULMUŞ DURUMDA"

Büyüyen nüfusla doğru orantılı olarak artış gösteren talebin, Aliağa'da emlak fiyatlarını ciddi oranda yükselttiğini belirten TURYAP Aliağa Temsilciliği Gayrimenkul Uzmanı Yasemin Karaman, "Aliağa çok ciddi ölçüde göç alıyor. Türkiye'de Çorlu'dan sonra en fazla göç alan ikinci ilçe burası. Özellikle son iki yılda nüfus çok hızlı artış gösterdi. Önümüzdeki 5 yılda da bu artışın devam edeceği tahmin ediliyor. Şu anda konutta arz talep dengesi bozulmuş durumda. talepteki artış, doğal olarak fiyatlara da yansıdı. Aliağa'da telaffuz edilen rakamlar çok sağlıklı rakamlar değil. Hem kiralıkta hem satılıkta fiyatlar çok yüksek. Bunun bir şekilde dengelenmesi lazım. Bu işten rant sağlayan ev sahipleri ve sektörün temsilciliğini yapanlar olarak biz emlakçılar fiyatlarda sabitleme yoluna gidebiliriz. İşin eğitimini almamış, yeterli donanıma sahip emlakçılar da piyasayı yükseltebiliyor. Bu da evini yüksek fiyattan kiralayan ya da satan ev sahipleri için fırsata dönüşebiliyor. Mevcut sorunların çözülebilmesi için bir şekilde birilerinin artık taşın altına elini koyması lazım. Şu anda Aliağa için bunlar ciddi problemler." dedi.

"FİYATLAR GERİYE GİTMEYECEK"

Aliağa'da emlak fiyatları ve konut talepleriyle ilgili ciddi sıkıntılar yaşandığını belirten Karaman, "Nüfus artışı bu kadar hızlıyken Aliağa'da yatırımların durması mümkün değil, devam etmek zorunda. Aliağa'da emlak sektörü darbe girişiminden çok fazla etkilenmedi. Çünkü burası sürekli göç alan bir sanayi kenti ve insanların sürekli eve ihtiyacı var. Yatırımcıların bir çoğu şu anda bekliyor. Aliağa için bu aslında yanlış. Çünkü bekleyiş süreleri uzadıkça bütçelerle ev fiyatları arasındaki fark artacak. Niyetleri varsa fiyatlar geri çekilir diye beklemesinler, çünkü fiyatlar geriye gitmeyecek. Gayrimenkule yatırım her zaman güvenliydi, yine öyle olmaya devam edecek." diye konuştu.

NARŞAP, "FİYAT ARTIŞI TALEPLE İLİŞKİLİ"

Aliağa'daki gayrimenkul yatırımının her geçen gün arttığını ifade eden Emlak Danışmanı Tuncay Narşap ise, "Aliağa'da emlak sektörünün darbe girişiminden etkileneceğini düşünmüyorum. Yatırımlarla ilgili Aliağa'da bir gerileme olmayacaktır çünkü burada var olan nüfusun eve her zaman ihtiyacı olacak ve parasını gayrimenkule yatıran kazanacak." şeklinde konuştu. Emlakta fiyat artışının taleple ilişkili olduğuna vurgu yapan Narşalp, "İkinci el evleri satmakta çok zorlanıyoruz. Günümüzde yatırımcıların da bakış açısı eğişmiş durumda. Yatırımcılar krediyle aldıkları evlerin masrafsız olmasını bekliyor. Eski evlerin deprem yönetmeliğine uygun olmadığı ön yargısı da var ama bu yanlış bir algı. Artan göç ve talep nedeniyle Aliağa'daki yeni bina talebi karşılanamıyor. Özellikle merkezde bunun sağlanması zor. Aliağa'daki gayrimenkul yatırımı tüm olumsuzluklara rağmen her geçen gün artıyor. Artmaya da devam edecektir. Burası çok hızlı büyüyen bir sanayi kenti." dedi. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler