131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ŞAKRAN CEZAEVİ’NE FETÖ OPERASYONU

28 Temmuz 2016, Perşembe 06:14

     


15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından Aliağa’da FETÖ ile bağlantısı olduğu iddia edilen kurum ve kuruluşlara operasyonlar sürüyor. Bu kapsamda Şakran Cezaevi personeline yönelik İzmir merkezli operasyon düzenlendi.

15 Temmuz'da TSK'daki FETÖ yapılanmasının darbe girişimi sonrası, ülke genelinde başlatılan operasyonlar sürüyor. Bu kapsamda İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin de desteğiyle Şakran Cezaevi personelinin lojman ve evlerine operasyon düzenledi. Sabahın erken saatlerinden itibaren başlayıp geç saatlere kadar süren operasyonlar sonucu ağırlıklı olarak infaz koruma memurlarının ikamet ettiği adreslere baskınlar düzenlendi. Şakran’daki 3’ü polis, 8’i jandarma bölgesinde olmak üzere 11 farklı adrese düzenlenen operasyonlar sonucu gözaltına alınan şahıslar, ele geçirilen dokümanlarla birlikte İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Yine, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Aliağa Sahil Güvenlik Komutanlığı’na yapılan operasyonda da bir üsteğmenin gözaltına alındığı öğrenildi.

ALİAĞA’DA İKİ ESNAFA GÖZALTI

Aliağa ilçe merkezinde de FETÖ ile bağlantısı olduğu iddia edilen iki esnafın işyeri ve evlerinde arama yapıldı. Yapılan aramalar sonucu suç unsuru oluşturan bir belge bulunamadı. İncelenmek üzere şahısların bazı elektronik cihazlarına ve dokümanlarına el konuldu. Şahısların gözaltına alınacakları bilgisine ulaşıldı.

PETKİM’DE İŞTEN ÇIKARILMA

Akşam saatlerinde ise Petkim’de FETÖ ile bağlantısı olan çok sayıda işçinin düzenlenen operasyon neticesinde işten çıkarıldığı iddia edildi. Ancak, yetkililerden edinilen bilgiye göre, bu iddiaların asılsız olduğu, Petkim’deki işten çıkarılmaların şirketin kendi idari tasarrufu sonucu gerçekleştiği öğrenildi. Bir takım personelin iş sözleşmelerinin feshedildiği, gündemin yoğun ve hassas olması dolayısıyla olası bir gerginliği önlemek amacıyla da emniyetten güvenliği sağlaması için sivil bir ekibin şirkete yönlendirildiği bildirildi.

(VOLKAN GÜNDÜZ-EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler