131019098
26 Nisan 2024, Cuma

Hastane için imza kampanyası

28 Eylül 2016, Çarşamba 07:00

     


Aliağa’nın kangren olmuş hastane sorunu için internet üzerinden imza kampanyası başlatıldı.

 

Sanayi kenti Aliağa için yetersiz gelen Aliağa Devlet Hastanesi yerine tam teşekküllü araştırma hastanesi yapılması için Aliağa Belediye Meclis Üyesi Rahmi Keskinoğlu tarafından imza kampanyası başlatıldı.

Özellikle acil müdahalelerde yetersiz kalması ve yanık ünitesi gibi birimlerinin eksikliğiyle sık sık gündeme gelen Aliağa’nın hastane problemi, change.org sitesi üzerinden başlatılan imza kampanyasıyla Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığı’na ulaştırılacak.

 

SANAYİ KURULUŞLARI SAĞLIK SORUNLARINI DA BERABERİNDE GETİRİYOR

Aliağa’nın son yıllarda aldığı göç ve nüfus artış bilgilerine de yer verilen tanıtım metninde “İlçemiz içerisindeki, ülkemiz için büyük katma değer sağlayan sanayi kuruluşlarının varlığı, öncesinde ve sonrasında sosyal yatırımların yapılmasının gerekliliğini öne çıkarmaktadır. İlçemiz için yapılması gereken birden çok sosyal yatırım bulunmaktadır. Bu gereklilikler tüm Aliağa halkı tarafından bilinmektedir ve bir an önce yapılmasını canı gönülden beklemektedirler.

Ancak! Liman, Gemi söküm, Petro Kimya, Demir Çelik, Akaryakıt depolama ve satış, Tüpgaz Dolum Tesisleri, Enerji sektörü sanayileri, Kâğıt fabrikası ve (ALOSBİ) gibi sanayi kuruluşlarının stratejik özelliklerinin haricinde ağır ve tehlikeli sanayi kuruluşları sınıfına giriyor olması nedeniyle birçok sağlık sorununu da yanında getirmektedir.”

 

MALİYET, EZİYET VE İŞ GÜCÜ KAYBI...

“Aliağa halkının bir ferdi olarak, ilçemiz için yapılması gereken sosyal yatırımların içerisinde en önde ve elzem olan konu olarak, Tam Teşekküllü hastane yatırımını görmekteyim. Gerek nüfusumuzun hızlı artışı, gerek sanayimizin ağır ve tehlikeli iş kolları ile oluşmuş olması nedeni ile C sınıfı ve 75 yatak kapasiteli Aliağa devlet Hastanesi ilçemize yetersiz gelmektedir.

Aliağa halkına yetersiz gelen sağlık hizmetleri nedeni ile çevredeki ( en yakını 25 km uzakta ) özel ya da devlet kuruluşlarından hizmet alma yoluna gidilmektedir. Bu bozuk durum Aliağa halkına büyük maliyet ve eziyet, iş yerleri için ise büyük iş gücü kaybına neden olmaktadır. Ayrıca Aliağa Devlet Hastanesi acil müdahalede yetersiz olması nedeni ile onlarca, yüzlerce ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır.”

 

BU SİYASET ÜSTÜ BİR MESELE

“Sonuç olarak, Sayın Başbakanım, Sayın Sağlık Bakanım bir bölgeye hastane yapılaması için hangi parametreleri dikkate alıyorsunuz bilmiyorum ama ilçemizin gerçeğini şahsen yaşamaktayım. İş bu nedenlerden dolayı;

Aliağa ilçemize içerisinde, Meslek Hastalıkları, Mikro Cerrahi, Kanserle Mücadele, Çocuk Hastalıkları ve Yanık Ünitesinin de olduğu Tam Teşekküllü Araştırma hastanesi talep etmekteyim.” diyen Rahmi Keskinoğlu, bu kampanyayı belediye meclis üyesi olarak değil, Aliağalı bir vatandaş olarak başlattığını ifade etti.

Keskinoğlu, hastanenin siyaset üstü bir mesele olduğunu belirterek; bu sorunun çözülmesi için bütün siyasi parti, dernek, sendika ve diğer kurumların işbirliği içinde çalışması gerektiğini vurguladı.

 

Bülent PINARBAŞI







 
Son Eklenen Haberler