131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

EĞİTİM-SEN’DEN ‘PERFORMANS UYGULAMASI’NA RET!

28 Ekim 2017, Cumartesi 06:27

     


Eğitim-Sen İzmir 2. Şube yöneticileri, Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç ve Kadın Kolları Sorumlusu Dilek Kanlıbaş Demir, Eğitim-Sen Aliağa Temsilciliğine bir ziyarette bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 12 ilde uygulamaya koyduğu öğretmenlerin performanslarını değerlendirme sistemi hakkında öğretmenleri bilgilendiren Eğitim-Sen 2. Şube Yönetimi, uygulanmak istenen sisteme karşı sendikanın tutumunu genel karar, yaklaşım, itiraz ve önerilerini aktardı. Ziyaret süresince okullarda bulunan üyelerini dolaşarak toplantılar gerçekleştiren yöneticiler, eğitim öğretim sisteminin içinde bulunduğu sorunlara ilişkin bilgilendirme ve fikir alışverişinde bulundular.

Performans sistemi ile ilgili Eğitim-Sen’in itiraz nedenlerini aktaran Aliağa Şube Temsilcisi Alp Kuyumcu, “Bu sistemin, öğretmenlerin birbirine karşı güvensizliğini arttırıp iş barışını bozacağını, öğretmenin performansının ölçülmesinin objektif kriterleri olmadığını düşünüyoruz. Uygulamaya konulmak istenen sistem sonrası öğretmenlerin güvencesiz çalışmasının önü açılacak ve iş güvencesinin altı fiilen boşaltılacaktır. Eğitim sendikası olarak bizler performans sistemini kabul etmiyoruz. Tüm öğretmen arkadaşlarımızı da performans değerlendirme anketlerini doldurmamaya çağırıyoruz.” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler