131019098
26 Nisan 2024, Cuma

“TÜRKİYE NEFESSİZ KALMIŞ DURUMDA”

28 Kasım 2015, Cumartesi 06:08

     


Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül, "MİT tırları" soruşturması kapsamında tutuklandı. İstanbul Nöbetçi 7. Sulh Ceza Hâkimliği'nin kararı, Uluslararası ajanslar ve medya kuruluşları tarafından Türkiye ve dünyaya duyurulurken Dündar ve Gül’e destek olmak isteyen siyasiler, sivil toplum örgütleri ve meslektaşlarından açıklamalar geldi.

Cumhuriyet Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanması üzerine açıklama yaptığı sırada kendilerine destek olmak üzere Silivri’ye hareket ettiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “Can Dündar ve Erdem Gül'ün şahsında tutuklanan halkın haber alma hakkıdır” diyerek kararı ve durumu kınadığını ifade etti.

“DÜNDAR VE GÜL ÇIKACAK, TÜRKİYE BU DÖNEMİ AŞACAK”

Kendisi de Ergenekon davası kapsamında 34 yıl 8 ay hapis cezası alan ve tutuklanarak 4 yıl 277 gün Silivri'de hapis yatan Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne götürülen Dündar ve Gül’ün yanında olduğunu belirterek, “Şu anda Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül yanında olmak için Silivri yolundayım. Tutsak edilen şey halkın haber alma hakkıdır. Doğru bilgi ve belgeleriyle haber yaptılar. Tutuklanma nedenleri belgeli haber yapmalarıdır. Devletin iki kurumu birbiriyle kavga ettiyse dünyanın her yerinde asıl bu haberi vermemek suçtur. Halktan gerçekleri saklamak, gerçekleri saptırmak asıl o halkın kendisine saygısızlıktır” dedi. Yaşana gelişmeleri Türkiye’de yeni bir operasyon dalgasının olabileceğinin habercisi olarak yorumlayan Balbay, “ Bizler eğer haber alma hakkımızı istiyoruz demezsek, bu operasyonlar ve haksızlıklar, işini yapmaya çalışan diğer gazetecilere ve medya kuruluşlarına da yönelecektir. Bir insana oksijeni sağlayan nefes borusu neyse, toplumlarında nefes boruları gazetecilerdir. Gazetecilerin tutsak olduğu, yok edildiği bir ülkede toplum nefes alamaz ve Türkiye şu anda nefessiz kalmış durumdadır. Dündar ve Gül çıkacak. Türkiye bu dönemi aşacak.” dedi.

(EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler