131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

TARTIŞMAYA SAKA DA KATILDI

28 Kasım 2016, Pazartesi 06:59

     


Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun'un Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı eleştiren açıklamalarına Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka da destek verdi.

Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun'un Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı eleştiren açıklamaları İzmir iş dünyasında tartışma yarattı. Yeni Asır Gazetesi’nde yer alan habere göre, Olgun'un "Biz 'ticaret ve sanayi odası' statüsü kazanmak istiyoruz. Ama EBSO lobisi sonucu engelleniyoruz. EBSO benim bölgemde re’sen, zorla üye kaydı yapıyor. Üyem geliyor kapasite arttırım raporu istiyor. Ben veremiyorum. İzmir'e EBSO'ya gitmesi gerekiyor" çıkışına Aliağa ve Menemen'den de destek geldi. Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, "Sayın EBSO Başkanı Ender Yorgancılar'ın bize 'Kapasite raporlarını ilçe odaları verecek' şeklinde sözü vardı. Bu sözünü yerine getirmesini istiyoruz. Bu sorun çözülmezse biz de ticaret ve sanayi odası statüsü kazanmak istiyoruz" dedi.

SAKA, “YETKİ İLÇE ODALARINDA OLMALI”

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka da, "Bu uygulama mantıklı değil. Bir kapasite raporu için merkezden bir kişi geliyor. İnceleme yapıyor. Tekrar gidiyor hazırlık yapıyor. Son aşama için tekrar kontrole geliniyor. Bazen randevu alınamıyor. Zaman ve para kaybından başka bir şey değil. Bu yetkinin ilçe odalarında olması en doğru karar olur. Olmazsa biz de sanayi ve ticaret odası statüsü kazanmak isteriz" diye konuştu.

ÖNERİ SUNDU

Bu arada TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, yeni bir açıklama yaparak EBSO'ya bir öneri sundu. EBSO'nun zorla ve yetki gasbı ile üye ve gelir elde etmeye çalıştığını dile getiren Olgun, "Bizim maksadımız hizmet, para değil. 10 kişinin üzerinde işçi çalıştıran işletmelere kapasite raporu verme yetkisi iki ay önce elimizden alındı. Kimse EBSO'ya üye olmuyor. Zorla ve yetki gaspı ile üye ve gelir elde etmeye çalışıyorlar. Ben Sayın EBSO Başkanı Ender Yorgancılar'a daha önce şu teklifte bulundum: Üye işletmeler kimden istiyorsa oradan kapasite raporu alsın. Ama gelişme yok. Şimdi ben yeni teklifte bulunuyorum. Raporu biz verelim, parası EBSO'ya yatsın. Bizim maksadımız hizmet, para değil. Gelir peşinde değiliz. Kapasite raporu için gelen üyeyi iki aydır geri gönderiyoruz. Bu durum ağrıma gidiyor" dedi.

“EBSO, BÖLGEDE ETKİNLİĞİNİ YİTİRDİ”

İzmir'deki ilçe ticaret odalarının statüsünün sanayi ve ticaret odası olarak değiştirilmesine değinen Olgun, konunun önünde yasal bir engel bulunmadığını söylerken, "Bizim ticaret ve sanayi odası olmamızın önünde engel yok. Bu tamamen lobicilik ile ilgili. Nasıl EBSO lobi ile elimizdeki yetkileri aldıysa, biz de 8 ilçe odası olarak bu çalışmayı yapabiliriz. Manisa'nın ilçeleri bunu gerçekleştirdi. Bugüne kadar kardeş kardeş geçindik. Ama EBSO, bölgede etkinliğini yitirdi. Balıkesir, Muğla, Manisa ayrıldı. En son Aydın da bağımsızlığını ilan etti. Şimdi Kemalpaşa, Aliağa, Torbalı ve Menemen sanayi ve ticaret odası olursa, EBSO'nun ne yetkisi kalır? Buca, Konak, Alsancak veya Karşıyaka'da fabrika mı var?" diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler