131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

SP'DEN 'SÖMÜRÜ TARİHİ VE İSLAM MEDENİYETİ' KONFERANSI

28 Kasım 2017, Salı 06:29

     


Saadet Partisi Aliağa İlçe teşkilatı “Sömürü Tarihi ve İslam Medeniyeti konulu konferans düzenledi.

Ticaret odası konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Tarihçi-yazar Ekrem Şama katıldı. İstiklal Marşı ve ’ Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan konferansta, açılış konuşmasını yapan SP Aliağa ilçe Başkanı Halil Fevzi Özkaptan dava ve milli görüş hareketi içerisinde yollarını devam ettiklerini söyleyen Başkan Özkaptan “ Allah nasip etti ayağımızı kaydırmadı bu dava içerisinde ve görüş içerisinde.Eğilmedik bükülmedik dimdik ayakta yolumuzu devam ediyoruz. Yanılmadık, yıkılmadık, aldanmadık ,aldatmadık inşallah bu şekilde sayımız artarak aldatmadan , aldanmadan 69 yılında nasıl kürsülere salonlara, meydanlara çıktıysak aynı şekilde yolumuzu devam eder inşallah kurtuluşlara vesile oluruz “ şeklinde konuştu.

Daha sonra Konuşan İl Başkan Yardımcısı Avukat Vedat Kolukısa İnsanlık tarihin bir dönemde geçtiğini, milli görüş hareketinin 60 yıldır bu süreci tahlil ettiğini, insanlara anlattığını ,alternatifleri sunduğunu söyleyen Kolukısa "Rahmetli hocamızı bunun çalışmalarını yaptı, bunun mücadelesini verdi. Bu teşkilatları bize emanet bıraktı. Burada Erbakan hocamızı bir kez daha rahmetle anıyorum. Bu çerçevede tarihi süreç içerisinde teşkilat içerisinde görev alan, bu konferansları tertip edenlere, bu konferansa gelenlere ve İstanbul da bu konferansı vermek için gelen Ekrem Şama hocama ve sizlerden Allah razı olsun. Tarihi bir görev icra ediyorsunuz. Tarih bu yaptıklarınız altın harflerle yazacaktır ve kazıyacaktır. Merhum Abdülhamit han hazretleri bundan yüzyıl önce Osmanlıyı 33 yıl ayakta tutmuş bir azami ve gayret içerisinde girmişti. Bir dönem 'Kızıl sultan! olarak ifade edildi, tanıtıldı. Ama bugün Abdülhamit Han hazretlerin ne kadar önemli işler yaptığını ,ne kadar büyük icraatlar yaptığını daha iyi anlıyoruz her geçen gün biraz daha iyi anlıyoruz. Milli görüşçülerin yaptıkları yüzyıl sonra bu yapılanların ne kadar ehemmiyet ettiği insanlık tarafından anlaşılacak” dedi.

“Ya canını vereceksin Ya Dinini “

Açılış konuşmaların ardından katılımcılara Sömürü Tarihi ve İslam Medeniyetini anlatan Tarihçi -yazar Ekrem Şama, Tarihin alt yapısına bakıldığında harçlı zihniyetinin ülkeleri sömürmek ,yakmak yıkmak olduğunu söyleyen Şama "Çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor İslam dünyası. Kısa dönem içerisinde milyonlarca insanı öldürdüler, halk perişan oldu. Yüz milyon Müslüman evinden sürüldü, köyünden göç ettirildi, şehirler yakıldı/yıkıldı, ülkeler boşatıldı, dağlara sürüldüler, çöllere mahkum edildiler, çadır kentlere sürüldüler, başka yerlerde ahlaksızlığın elemanı olarak kullanılmak istiyorlar. Köyünden evinden cehennemden kaçar gibi kaçıyorlar. Akdeniz veya Ege denizi geçebilir miyim diye hiç düşünmeden önüne gelen ilk vasıtaya atlıyor. Denizden yüz binlerce ceset kıyılara vuruyor. Karşıya geçmiş olanların başka dertleri var ,başka bela bekliyor. Ya canını vereceksin ya dininden vazgeçeceksin.İmanını tercih ediyorsan kafana tekmeyi yiyorsun denize düşüyorsun.Öldürülüyorlar Müslümanları. Bu ne hırs, Bu ne hınç ? Bu nasıl bir insanlık hali ? Müslümanlarının trilyonca dolarını soydular. Soymaya devam ettiler. Kim bunlar ne yapmak istiyorlar ? Gelin bu konuda tarihin alt yapısını bir erteleyelim. Peki bunlar kim tabi iki haçlı zihniyetliler. Haçlılar, İslam ülkeleri başta olmak üzere kendinden olmayan bütün dünyadaki ülkeleri sömürmek, insanları katletmek, yakmak, yıkmak, yok etmek bu zihniyette olanlar” şeklinde konuştu

Konferans sonrasında SP Aliağa ilçe Başkanı Halil Fevzi Özkaptan ,Tarihçi-yazar Ekrem Şama’ya teşekkür plaketi takdim etti.

Konferansa; SP İl Başkan Yardımcıları Vedat Kolu Kısa, Orhan Yıldırım,SP Bergama İlçe Başkanı Mustafa Kulaklı, Kınık İlçe Başkanı Ahmet yağcı, SP Lüleburgaz ilçe başkanı Hüseyin Gündüz, SP Aliağa ilçe Başkanı Halil Fevzi Özkaptan ile partiler ve vatandaşlar katıldı.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler