131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ŞEHİT AİLELERİ YEMEKTE AĞIRLANDI

29 Nisan 2016, Cuma 06:54

     


AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcıları Güzin Uyan ve Mukaddes İlkadım’ın da katılımıyla düzenlenen yemekte Aliağalı şehit yakınları ile bir araya geldi.

Erşan Park’ta düzenlenen yemeğe Aliağalı Şehitler Bülent Yanpala, Gökhan Çakır, İrfan Dere, Bülent Kula ve Bahattin Elden’in aileleri katılım gösterdi. AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Keleşoğlu’nun şehit yakınlarıyla buluştuğu yemekte ailelerle görüşmeler yapılarak, öneri ve görüşler alındı.

AKBULUT, “SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Keleşoğlu, “Sizler bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimizin yakınlarısınız. Bize burada düşen onların emanetlerine sahip çıkmaktır. Onlara olan borcumuzu ödememiz mümkün değil. Vatanımız için canını vermiş değerli şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz” dedi. Aliağa’daki 6 şehidin yakınlarıyla bir araya gelerek yaşadıkları acıyı paylaşmaya çalıştıklarını ifade eden AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ise, “Zor zamanlar geçiriyoruz. Terör belası hepimize aynı acıları yaşatıyor. Evlat kaybetmenin acısı kolay değil. Muşlu, Erzurumlu, Aliağalı şehitlerimizin hepsi bizim evlatlarımız. Ortak noktamız vatanımız. Bu topraklara evlatlarını feda eden ailelerin hakkı ödenmez. Sözün bittiği yerdeyiz. Ne desek az olur. Bundan sonra elimizden ne gelirse sizler için yapmaya hazırız” dedi.

ŞEHİDİN ADI MAHALLESİNE VERİLECEK

Şehit yakınları ile ilgili yasal düzenlemelerin de konuşulduğu yemekte Akbulut, Aliağa’daki 6 şehidin isminin belirlenen mahallelere verilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Geçtiğimiz Eylül ayında şehit düşen Aliağalı Piyade Er Gökhan Çakır’ın adının, ailesinin yaşadığı mahalleye verilmesini istediklerini belirten Akbulut, konuyla ilgili önergenin belediyeye verildiğini açıkladı. Gavur Deresi Mahallesi’nin adının Gökhan Çakır’ın ismiyle anılacağını ifade eden Akbulut, “Konuyu Büyükşehir Belediyesi’ne taşıyıp Aliağa’daki 6 şehidimizin de adını belirlenen Mahallelere vermek için gerekli çalışmaları yapacağız” şeklinde konuştu. Duygu dolu anların yaşandığı yemek sonunda, şehit yakınlarına Türk Bayrağı hediye edildi. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler