131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ALİAĞA SOKAKLARINDA SICAK ETKİSİ

29 Haziran 2017, Perşembe 06:46

     


Bayram tatilinin sona sermesi ardından tüm vatandaşların kente dönmesi üzerine hareketlilik beklenirken, yükselen sıcaklık değerleri nedeniyle Aliağa sokaklarında sessizlik hakimdi.

Ramazan Bayramı'nın ardından İzmir'de hava sıcaklıkları artmaya devam ediyor. Bu artış bayram tatili ardından Aliağa sokaklarında da hissediliyor. Kent sakinleri gün içerisinde zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmazken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre hafta sonu sıcaklıklar 40 dereceye kadar ulaşacak. Önümüzdeki 5 gün boyunca termometreler en yüksek 40, en düşük 23 dereceyi gösterecek. Oluşacak sıcak hava dalgası nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uzmanlar vatandaşları dikkatli olmaya çağırıyor.

Sıcak havalarda tansiyon hastalarının beyin kanaması geçirme riskinin yükseldiğini hatırlatan uzmanlar, yaz mevsiminde beyin sağlığı için özellikle tansiyon hastalarının dikkatli olmasını tavsiye ediyor.

Aşırı sıcaklarda alınması gereken önlemler

-Günün en sıcak saatlerinde (10.00-16.00) mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalı,

-Vücut ısısının yükselmemesi için sık sık duş alınmalı; bunun mümkün olmadığı durumlarda ayaklar, eller, yüz ve ense soğuk suyla ıslatılmalı veya silinmeli,

-Susuzluk hissi olmasa bile her gün en az 14-21 su bardağı sıvı tüketilmeli,

-Az yağlı ve hafif yemekler tercih edilmeli.

Sokak hayvanları için bir kap su!

Hayvan dostlarımızın aşırı sıcaklarda temiz suya ulaşabilmesi için kapımızın önüne bir kap su koymayı unutmayalım.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler