131019098
26 Nisan 2024, Cuma

FETÖ OPERASYONLARINDA 14 GÜNÜN BİLANÇOSU

29 Temmuz 2016, Cuma 06:45

     


Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz ve İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, FETÖ’nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz’dan bu yana Aliağa’da görevden uzaklaştırılan kamu çalışanları ve operasyon düzenlenen noktalar hakkında bilgiler verdi.

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişiminin ardından ülke genelinde olduğu gibi Aliağa’da da başlatılan operasyonlar sonucu görevden alınan kamu personeli ile operasyon düzenlenen kurumlar hakkında kamuoyundaki bilgi kirliliğinin önüne geçmek amacıyla açıklamalarda bulundu. Kaymakam Yılmaz’ın verdiği bilgilere göre Aliağa’da 15 Temmuz tarihinden bu güne kadar, 3 hakim, 1 cumhuriyet savcısı, 20 öğretmen, biri komiser yardımcısı olmak üzere 5 emniyet görevlisi, biri müdür yardımcısı, biri memur olmak üzere Aliağa Vergi Dairesi’nden 2 personel, Aliağa İlçe Müftüsü, İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli bir astsubay, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görevli bir üsteğmen ve Aliağa Devlet Hastanesi’nde görevli iki ebe hemşire görevden uzaklaştırıldı. 

“OPERASYONLAR TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR”

Kamu görevlilerinden bunlar dışında bir görevden uzaklaştırmanın olmadığını ifade eden Kaymakam Yılmaz, önceki gün, Şakran’daki 11 noktaya da İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararıyla operasyon düzenlendiğini ve çok sayıda cezaevi personelinin gözaltına alındığını belirtti. Operasyonların Aliağa ayağının büyük bir titizlikle yürütüldüğünü belirten Yılmaz, “FETÖ ile ilgili gerçekleştirilen operasyonların Aliağa ayağı hem idari hem de adli yönden en seri şekilde, tamamen hukuki kurallar çerçevesinde dikkatli bir şekilde takip ediliyor. Tüm işlemler buna göre titizlikle yapılıyor” diye konuştu.

TOMURCUK, YALI, ÇAPA VE BİLGİFEN KAPATILDI

İlçedeki eğitim kurumlarına düzenlenen operasyonlar hakkında da bilgiler veren Kaymakam Bayram Yılmaz, 15 Temmuz’dan bu güne kadar Tomurcuk Anaokulu’nun, Yalı Eğitim Kurumları’nın kapatıldığını ve bu kurumalara ait binaların mülkiyetinin kamuya geçirildiğini, 2 tane de öğrenci yurdu kapatılarak mühürlendiğini belirtti. Yılmaz ayrıca, İzmir Valiliği’nin aldığı karar neticesinde Özel Çapa İlk ve Ortaokulu ile Özel Bilgifen Öğrenci Etüd Merkezi’nin de kapatıldığını duyurdu.

“ALİAĞALILAR RAHAT BİR NEFES ALACAK”

Gerçekleştirilen operasyonlar hakkında açıklamalarda bulunan Aliağa İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, FETÖ operasyonları için Aliağa’da özel birimler oluşturulduğunu kaydetti. Ucu kime dokunursa dokunsun bu operasyonların tüm FETÖ’cüler temizlenene kadar süreceğini vurgulayan Aydemir, “Aliağa’da yaşayan insanlar bu operasyonlar tamamlandığında rahat bir nefes alacak, hangi ideolojiden olursa olsun barış ve huzur ortamında yaşayacaklar” diye konuştu.

ESNAF VE İŞADAMLARINDAN 5 GÖZALTI, 20 YURTDIŞI YASAĞI

Başsavcı Aydemir, 15 Temmuz’dan bu güne kadar gerçekleştirilen operasyonlar sonucu ilçenin tanınmış esnaflarından üç kişinin işyerlerine baskın düzenlendiğini ve 5 şahsın gözaltına alındığını, yaklaşık 20 kişiye de yurtdışına çıkma yasağı getirildiğini belirtti. Gözaltına alınan bir esnafın örgütün kasası olarak anıldığını kaydeden Aydemir, ilçede FETÖ ile ilgili ciddi bir yapılanmanın olduğunun da altını çizdi. Gerçekleştirilen operasyonların tamamen hukuki kurallara göre gerçekleştirildiğini vurgulayan Aydemir, “Biz onların Ergenekon ve Balyoz sürecinde yaptığı gibi can yakmıyoruz. Aileleri ve masum insanları perişan etmiyoruz. Sağlam delillerle ilerliyoruz. Araştırmadan, harekete geçmiyoruz. Bu işin ucu nereye uzanırsa uzansın, oraya kadar gideceğiz” dedi.

“RESMİ OLMAYAN SÖYLENTİLERE İTİBAR ETMEYİN”

Operasyonlarla ilgili kamuoyunda çok fazla bilgi kirliliğinin olduğunun da altını çizen Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, örgüt elemanların iftira mahiyetinde söylentiler yaydığını, operasyonlarda adı bile geçmeyen bazı esnaf ve işadamlarının örgütle bağlantısı varmış ve gözaltına alınmış gibi lanse edildiğini belirtti. Aydemir, Aliağa halkının bu konuda gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili resmi kurumlardan yapılan açıklamalar haricinde hiçbir söylentiye inanmamaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler