131019098
26 Nisan 2024, Cuma

YENİ EĞİTİM YILI BAŞLADI

29 Eylül 2015, Salı 10:06

     


Aliağa’da 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlama programı Atatürk İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

İlköğretim Haftası kutlama programı, sabah saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasının ardından kutlama töreni için Atatürk İlkokulu’na geçildi. Buradaki programa Kaymakam Bayram Yılmaz, Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Bora Meriç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan ve çok sayıda daire müdürü katıldı.

“AKLI GELİŞTİREN, KULLANILMASINI ÖĞRETEN YER OKULDUR”

Programın açılış konuşmasını Atatürk İlkokulu Müdürü Yahya Çolak yaptı. 2015-2016 eğitim öğretim yılına başlamanın vermiş olduğu heyecanı yaşadıklarını dile getiren Çolak; “İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik aklı ve zekâsıdır. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten, bilgilerle zenginleştiren okuldur. Okul bir eğitim ve öğretim yuvasıdır. İnsanın yetiştirildiği yerdir. 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Özlem bitti. Koridorlarımızda öğrencilerimizin şen kahkahaları yükseliyor şimdi. Okul çocuklarımızın geleceklerini şekillendirmeleri adına hayati adımların atıldığı, tatlı hayallerin kurulduğu ve kararların alındığı bir dönemdir. Bizler Atatürk İlkokulu, Atatürk Ortaokulu idarecileri, öğretmenleri ve çalışanları olarak yarınımızın teminatı çocuklarımızın bu dönemlerini en iyi, en güvenli, en başarılı şekilde geçirmeleri için çaba harcıyoruz. Bugün bize emanet ettiğiniz çocuklarınızın sizler için çok değerli olduğunu, onlar için çok büyük fedakârlıklar yaptığınızı biliyoruz. Evlatlarınıza gurur duymayı, vatanını başarıyla yüceltmeyi, büyük düşünmeyi öğretmek için çalıştığınızı biliniz” diye konuştu.

“ÖĞRETMEN İHTİYACIMIZ YOK”

Konuşmasında okulları ile ilgili istatistiki bilgiler de veren Okul Müdürü Yahya Çolak; “Atatürk İlkokulumuz normal ilköğretimle 558 öğrenci, 25 öğretmen ile eğitim öğretimine devam ediyor. Öğretmen ihtiyacımız yok. Ortaokulumuzda ise 495 öğrenci, 30 öğretmen ile eğitim öğretime devam ediyor. Ortaokulumuz 8. Sınıf öğrencileri bu yıl TEOG sınavında ilçe ikincisi, İzmir’de de 39. Olmuşlardır. Kayıt yaptırdıkları fen liselerinde ve Anadolu liselerinde, Anadolu meslek liselerinde kendilerine başarılar diliyorum. Onlar için emek veren öğretmenlerimize de teşekkür ediyoruz. Bizler yaz tatilinde boş durmadık. Her iki okulumuzda da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün planlamaları doğrultusunda çalışmalar yapıldı. Binaların çatıları onarıldı. Fatih Projesi kapsamında Ortaokulumuza akıllı tahtalar takıldı. Aliağa Belediye Başkanlığımızın katkılarıyla okullarımızın badana. Boya, kaynak ve bahçe düzenleme işlemleri yapıldı. Katkılarından dolayı Belediye Başkanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, öğrencilerimiz ve velilerimiz adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİMİZ EN GELİŞMİŞ ÜLKELER ARASINDA YER ALMAK”

Okul Müdürü Yahya Çolak’ın ardından kürsüye gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse dünyanın en kıymetli varlığının insan olduğunu belirterek, en önemli görevin de bu kıymetli varlığın eğitilmesi olduğunu kaydetti. Eğitimin zor ama bir o kadar da zevkli, keyifli bir iş olduğunu ifade eden Derse; “ Bir millet savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusu ile mümkündür diyen milli bir geleneğe sahibiz. Bir ülkenin kendisine nasıl bir gelecek hazırladığının en önemli göstergelerinden biri de o ülkenin eğitime verdiği önem ve eğitim sistemidir. Nitelikli bir eğitim bir milleti geri kalmışlıktan kurtarır, modern, ileri, aydın bir toplum haline getirir. Günümüz dünyasında ülkeler bilgi ve teknoloji toplumu olma ve birbirlerine üstünlük sağlama yolunda çok hızlı bir değişim yaşamaktadır. Kalkınmış ve modern ülkeler eğitim sistemlerini sürekli yenileme gözden geçirme ihtiyacı duymaktadırlar. Günümüz eğitim sisteminde bireylere bilgi aktarmak, bilgi yüklemek yerine, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi çok iyi kullanabilen, dinamik, özgüveni gelişmiş, soran, sorgulayan, kendini ifade edebilen, sağlıklı bir nesil yetiştirmek amaçlanmış, artık sadece alan, kullanan ve konulan kurallara uyan bir ülke yerine üreten ve satan, kural koyan en gelişmiş ülkeler arasında yer alan bir ülke olma hedefimiz vardır” dedi.

“HUZURLU BİR HAYAT İÇİN EMEK VE FEDAKÂRLIK GEREKİYOR”

Programda son konuşmayı Kaymakam Bayram Yılmaz gerçekleştirdi. Yeni eğitim öğretim yılının bütün öğrencilere, öğretmenlere, velilere ve ülkemize hayırlı olmasını dileyen Kaymakam Yılmaz, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “3 aylık yaz tatili dönemi çabucak bitti. Tekrar okulunuza kavuştunuz. Ömür boyu rahat edebilmek için, huzurlu bir hayat sürebilmek için de çok çalışmak, emek vermek, fedakârlık yapmak gerekiyor. Bu döneminizi iyi değerlendireceğinizi umuyorum. Bütün öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin de sorumluluklarının bilincinde olduklarını biliyoruz. Bizler de merkez idarenin temsilcileri olarak ve yerel yönetim olarak okullarımızda güvenli eğitim ortamının sağlanması konusunda da bizler de elimizden geldiği kadar gayret içinde olacağız. Sizin ihtiyaçlarınızı, noksanlıklarınızı gidermeye çalışacağız. Birlik olacağız, beraber olacağız. Öğretmenlerimiz okulda görevini yaparken, velilerimiz de evde çocuklarımızı gerekli desteği sağlayacaklar, onların gelişimini kendi kapasiteleri oranında takip edecekler” diye konuştu.

YENİ ÖĞRENCİLERE ÇİÇEKLİ KARŞILAMA

Kaymakam Yılmaz’ın konuşmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler ve yazılar okudular. Günün anlam ve önemini belirten yazı ve şiirlerin okunmasının ardından Atatürk İlkokulu 4. sınıflar adına öğrenci temsilcileri, birinci sınıf öğrencilerinin temsilcilerine ‘Okula hoş geldiniz’ çiçeği sundular. 8. sınıflar adına da öğrenci temsilcileri 5. Sınıfların öğrenci temsilcilerine ‘Okula hoş geldiniz’ çiçeği sundular. Öğrencilerin çiçek sunumunun ardından ilçe protokolü sınıf ziyaretleri gerçekleştirdi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler