131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

POLİS-MUHTAR İŞBİRLİĞİ ÇETEYİ ÇÖKERTTİ

29 Eylül 2016, Perşembe 06:49

     


Bir dolandırıcılık çetesi tarafından telefonla aranan Siteler Mahallesi Muhtarı Sedat Okşar, polisle işbirliği yaparak çete üyelerini yakalattı.

İzmir’in Aliağa İlçesi, Siteler Mahallesi Muhtarı Sedat Okşar, telefonla dolandırıcılık yapan çete üyeleri tarafından dolandırılmak istendi. Okşar’ı muhtarlığa ait sabit telefondan arayan şahıslar, kendilerini Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden bir ekip olarak tanıtıp, Okşar’a FETÖ ile bağlantısının olduğunu söyledi. Telefon görüşmesinin ardından durumu Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bildiren Muhtar Okşar, polisle işbirliği yaparak kendisini arayan şahısları telefonda oyalamaya başladı. Kendisini Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli ‘Hüseyin Amir’ olarak tanıtan şahıs Okşar’a bankada parasının olup olmadığını sordu. Bankadaki tüm parasını 15 Temmuz’dan sonra çektiğini, paraları evde tuttuğunu söyleyen Okşar’a çete üyesi, paraları incelemek üzere kendilerine getirmesini istedi.

Muhtarlıkta bulunan eski seçmen kağıtlarının üzerine 100 TL’lik banknotlar koyarak para destesi görümünü veren Muhtar Okşar, çete üyelerinin söylediği adrese giderek aracının içerisinde beklemeye başladı. Daha sonra farklı birçok adrese yönlendirilen Okşar, en son Aliağa Kapalı Pazaryeri önünde beklerken çete üyelerinden İ.K. (36) parayı almak için yaklaştığında çevrede pusu kuran İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. İ.K.’nın verdiği bilgiler üzerine H.Y. (36) isimli diğer şahsın peşine düşen polis, onu da kısa bir süre sonra İstasyon Caddesi üzerinde bir ticari taksinin içerisinde seyir halindeyken yakaladı. Yakalanan şahıslar Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alındı. Çete ile bağlantısı olan bir diğer şahsın yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler