131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

METEM ÖĞRENCİLERİ TRANFSORMATÖR FABRİKASINI ZİYARET ETTİ

30 Nisan 2016, Cumartesi 06:57

     


Aliağa Habaş Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) öğrencileri, Eltaş Transformatör fabrikasını ziyaret etti.

Aliağa Habaş Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Makine ve Elektrik Bölümü son sınıf öğrencileri, Aliağa Organize Sanayi bölgesinde 2 yıl önce temeli atılan ve faaliyete geçen Eltaş Tranfsormatör fabrikasını ziyaret ederek, transformatör üretim süreçleri hakkında bilgi aldı. Fabrikada yapılan çalışmaları yakından izleyen öğrenciler, transformatörlerin ne işe yaradığını, hangi üretim aşamalarından geçtiğini, trafo ile ilgili testlerin nasıl yapıldığını yakından inceleyerek, okulda gösterilen bilgilerin nasıl kullanıldığını görme fırsatı yakaladı.

TEORİK BİLGİLERİ PRATİKLE PEKİŞTİ

Eltaş Konferans salonunda Türkiye’de enerji sektörü, Eltaş’ın tarihçesi ve organizasyon yapısı ile ilgili yapılan bilgilendirmenin ardından, fabrika mühendisleri tarafından fabrika üretim ve test sahalarında öğrencilere teknik bilgiler verildi. Transformatör üretim süreçlerini yakından izleme şansı bulan öğrenciler, okullarda verilen bilgileri meslek hayatlarında nasıl kullanabilecekleri konusunda fikir sahibi oldu. Fabrika turu sonrasında tekrar konferans salonuna alınan öğrenciler, yapılan çay ve pasta ikramı sırasında iş ve meslek hayatı ile ilgili merak ettikleri soruları şirket yetkililerine sordu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Eltaş Transformatör Yetkilileri, öğrencilere staj gördükleri yerler dışında farklı çalışma ortamları gösterebildikleri ve öğrencilere iş ve meslek hayatları ile ilgili yön verebildikleri için mutlu olduklarını belirtti. Okulun idareci ve öğretmenleri ise; böyle bir teknik gezi daveti için Eltaş’a teşekkür ettiklerini ve bu teknik gezi ile öğrencilerinin okul-iş hayatı ilişkisini yakından görebildiklerini açıkladılar. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler