131019098
26 Nisan 2024, Cuma

PSİKOTERAPİ KONGRESİ 40. YILINDA

30 Mayıs 2015, Cumartesi 09:44

     


Bergama Belediyesi ve Türkiye Grup Psikoterapileri Derneği’nin öncülüğünde bu yıl 40’ıncı kez düzenlenen “ Uluslararası Katılımlı Grup Psikoterapileri Kongresi” başladı.

Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerinden psikoloji konusunda uzman hocaların farklı konularda eğitimler vererek paylaşımlarda bulunduğu kongrenin bu yıl ki ana teması “ Bir Ağaç Bir Orman, Bir Olmak Birlik Olmak” oldu. Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde halk konferansları ile başlayan kongrenin açılışı Bergama Belediyesi Meclis Salonu’ndaki açılış konuşmaları ile gerçekleştirildi.

Kongre Başkanı Sürel Karabilgin, Abdülkadir Özbek Enstitüsü Başkanı Bircan Kırlangıç Şimşek, Türkiye Grup Psikoterapileri Derneği Başkanı Abdülkadir Çevik ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği kongreye Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz, Bergama Garnizon Komutan Vekili Piyade Binbaşı Ersin Doğan Aslan, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Kahyaoğlu ve Ümit Atlam, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda eğitimci ve vatandaş katıldı.

Kongreye 40. kez ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, bu yıl ki kongrenin ana temasına vurgu yaparak,” Ülkenin genel durumunu da gözden geçirdiğiniz zaman 40 yıldır bir ülkede aralıksız bilimsel bir toplantının yapılıyor olması zor ve bir o kadar da güzel bir iş. Bizler de bu çalışmaya ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Şüphesiz ki bu çalışmanın Bergama’da gerçekleşmesinde bu kentin 2500 yıllık tarihi dokusunun ve yapısının etkisi de var. Kongrenin her yıl olduğu gibi bu yıl da çok güzel bir teması var, bir olmak birlik olmak gibi. Bizim bir olmamızı birlik olmamızı sağlayacak bir takım değerleri, inanç gibi din gibi kimlikler gibi birleştirici olması gereken unsurlar günümüz politika dilinde maalesef ayrıştırıcı birer aktör olarak kullanılmaya başlandı. ve bu durum bu ülkenin birliğine bütünlüğüne toplumsal yapısına zarar veren bir durum. Bu nedenle bu konunun seçilmiş olması günümüzde tüm olan bitenlere bir tanı konduğunu vurguluyor ve anlatıyor. Umarım bu mesajlar yerine ulaşır ve toplumun bir olması bütün olması konusunda adımlar atılır. Nice kongrelerde Bergama’da buluşmak ve ev sahipliği yapmak dileğiyle tüm katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kongre Başkanı Sürel Karabilgin, Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz, Bergama Garnizon Komutan Vekili Piyade Binbaşı Ersin Doğan Aslan ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’e katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Konuşmaların ardından oturum başkanlığını Bircan Kırlangıç Şimşek’in gerçekleştirdiği “Sonsuza kadar Bergama Asklepion’u” konulu açılış konferansında Grete Leutz katılımcılara önceki kongrelerle ilgili bilgiler vererek sohbet havasında bir konferans gerçekleştirdi. 







 
Son Eklenen Haberler