131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

SİYASİLERDEN TERÖR TEPKİSİ

30 Haziran 2016, Perşembe 06:57

     


Önceki akşam Atatürk Havalimanı'nda yapılan terör saldırısında, dün yapılan son açıklamalara göre 41 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı. Türkiye'yi yasa boğan saldırının ardından siyasi partilerin temsilcileri terörü lanetledi.

Son kaydedilen bilgilere göre 41 kişinin hayatını kaybettiği, en az 149 kişinin ise yaralandığı olayla ilgili Aliağa’daki siyasiler de açıklamalarında bulunarak, terörü kınadı. Tüm dünyada yankıları süren olaya ilişkin tepkiler art arda geldi.

AKBULUT, "BİZİ YILDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"

AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, saldırıların tüm ülke için büyük bir üzüntü ve kaygı sebebi olduğunu belirterek “Bu terör saldırıları kelimelerin bittiği yer. Haberi aldığımızda yine boğazımız düğümlendi. Lanet okuyoruz. Sadece teröristlere değil, omlara destek verenlere de lanet ediyoruz. Ama bu millet yüz yıllar boyunca bu sıkıntıları hep yaşadı. Düşmanımız hiç eksik olmadı. Dünya üzerindeki hakimiyetimizin artmasından rahatsız olanlar var. Üzerimize gelerek bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Ancak şehitliği kendine büyük bir gurur bilen bir milleti kimse ölümle korkutamaz. Herkes şunu bilsin; bu bayrak hiç bir zaman bu ülkenin başından inmeyecek. Bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek" dedi.

DURMAZ, "İNSANLIĞIN ORTAK DEĞERLERİNE SALDIRI"

Olayın ardından büyük üzüntü duyduklarını bildiren CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, "Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen alçakça ve insanlık dışı terör saldırısını lanetliyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Hayatını kaybedenlerin içinde başka ülkelerin yurttaşları da var. Bu nedenle ülkemizin yanı sıra tüm ilgili ülkelere de başsağlığı diliyorum. Saldırı insanlığa karşı, insanlığın ortak değerlerine karşı yapılmıştır. Hedef seçilen alanın Dış Hatlar Terminali olması da zaten çok uluslu bir hedef yaratmanın amaçlandığını göstermektedir. Terör bir insanlık suçudur. Teröre karşı hepimiz tek yürek olmalıyız. Amasız ve lakinsiz teröre tüm insanlık ve tüm ülkeler karşı çıkmalıdır. Terör yoluyla siyasi amaçlarına ulaşmaya çalışan büyük güçlere, terör yoluyla siyasi hedeflerine ulaşmaya çalışanlara ve terör taşeronlarına lanet olsun. Terörden korkmuyoruz, korkmayacağız. Terörün amacına ulaşmasına izin vermeyeceğiz. Terör üzerinden siyasi hesap yapanlar bilmelidir ki, terör bir bumerangdır, en sonunda onu destekleyeni gelir vurur." diye konuştu.

AYDEMİR, "EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKALAR"

MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, yaşanan olaylar nedeniyle tüm ülkede ihtiyaç duyulan birlik beraberliğin her zamankinden daha güçlü yaşanması gerektiğine vurgu yaparak, "Mübarek ramazan ayında yapılan bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Tüm Türkiye'nin başı sağ olsun. Türk Milleti bu tür saldırılar nedeniyle asla güçsüz düşmeyecektir. Birlik ve beraberliğimize kast edenler bu emellerine asla ulaşamayacaklardır. 'Ne mutlu Türküm diyene' sözünün ne demek olduğunu çok daha iyi düşünmemiz gereken bir zamandayız. Yitirdiğimiz canlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" şeklinde konuştu.

ÖZBAY, "YİNE İNSANLAR ÖLDÜ"

HDP İlçe Başkanı Veysel Özbay da kişisel sosyal medya hesabında yayınladığı mesajında, "Yine bir patlama yine insanlar öldü. Besleyip büyüttükleri tecavüzcü ordusu yine sivil halkı katletti. Lanet olsun bunları yapana da bunları besleyenlere de. Yaralılara acil şifa hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum" ifadelerine yer verdi. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler