131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

OKTAY, "MUHATAP BULAMIYORUZ"

30 Temmuz 2016, Cumartesi 06:06

     


SOCAR Petrokimya Holding A.Ş. PETKİM'de 27 işçinin iş akdinin feshedilmesi ve Genel Müdür Sadettin Korkut'un görevden ayrılmasıyla başlayan sürece ilişkin tartışmalar devam ediyor.

SOCAR, işten çıkarmaları şirket olarak aldıkları yapısal değişiklik kararına ve buna bağlı olarak geliştirilen yeni yapılanmaya bağladı. Şirketin kurumsal web sitesi üzerinden yayınlanan, SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev imzalı açıklamada, “PETKİM'i daha dinamik hale getirmeyi amaçlayan, tepeden aşağıya yeniden yapılanma kapsamında, farklı departmanlarda görev yapan 27 arkadaşımızın iş akdi, tüm yasal hakları ödenmek suretiyle fesih edilmiştir” ifadelerine yer verildi. Yine açıklamasında geçen, “SOCAR Türkiye ve iştiraklerindeki yeniden yapılanma süreci, yeni yatırımları da kapsayacak şekilde devam edecektir” ifadesi, “İşten çıkarmalar devam mı edecek?” sorusunu akıllara getirdi. İşçilerin bir kısmı ise ne olduğunu anlamakta zorlanırken; sendikanın, kamuoyuna açıklama yapmadan durumu kabullenmesini eleştirdi.

İŞÇİLER ENDİŞELİ

Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay ise içinde bulundukları duruma ilişkin yaptığı açıklamada, "Şirkette işçilerin çıkarılmasının ardından yaşanan görev değişikliği nedeniyle karşımızda konuyla ilgili görüşebileceğimiz bir muhatap bulamıyoruz. Yaşananlar hoş değil. Bu konuda nasıl bir açıklama yapmamız gerektiğini henüz netleştirebilmiş değiliz. Konuyla ilgili genel merkezimizle de sürekli istişare halindeyiz. Ülkede yaşananlar, ülkenin bir parçası olan Aliağa ve kurumlarıyla ilgili olumsuzlukları da maalesef gündeme getirebiliyor. Farklı söylentiler var ancak işten çıkarılmaların ardından yaşadığımız sıkıntının özü, şimdilik karşımızda bir muhatap bulamayışımızdır" dedi.

Son gelişmeler, bu güne kadar her süreçte üyesi işçilerin haklarını savunmaktan geri durmayan Petrol-İş Sendikası için pek olağan değil. Genel merkezin tutumuna göre hareket etmeyi yeğlediği konuşulan sendika, görüşmeler için önümüzdeki haftayı beklerken; işçilerin işten çıkarılmaların devam edeceğine yönelik kaygılı bekleyişleri devam ediyor.

(EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler