131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

CHP VE ADD’DEN 94. YIL AÇIKLAMASI

30 Ekim 2017, Pazartesi 07:13

     


CHP Aliağa İlçe Teşkilatı ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri Cumhuriyet’in kuruluşunun 94. yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

29 Ekim Cumhuriyet’in kuruluşunun 94. Yıldönümü sebebiyle Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan resmi törenin ardından, Atatürk Anıtı önünde CHP Aliağa İlçe Teşkilatı ve ADD üyeleri bir basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP adına açıklamayı okuyan İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “29 Ekim 1923 ulusal tarihimizin en büyük günüdür. Emperyalist güçlere karşı dünya tarihinde eşine ender rastlanır bir kurtuluş mücadelesi veren büyük Atatürk’ün Cumhuriyeti kurduğu en şanlı gündür.” dedi.

Atatürk’ün sözlerinden de alıntılar yapan Durmaz, “Atatürk, ilkeleriyle de her zaman medeniyet ışığının öncüsü olmuştur. Fakat Atatürk’ün ışığına gözlerini kapayanların uyguladıkları yanlış politikalar ülkemizi büyük bir karanlığa sürüklemektedir. Bugün Ortadoğu’da savaş, terör ve işgallerin temel nedenlerinin bilim, akıl ve laiklikten uzak yaşam ve yönetim biçimi olduğunu hepimiz görüyoruz.” ifadelerinde bulundu. Atatürk devrimlerine olan bağlılıklarını sürdüreceklerini, 29 Ekim’in ortak değerler etrafında yeniden kenetlenme günü olduğunu söyleyen Durmaz, tüm Aliağalıların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

ADD Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk de ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan adına bir basın açıklaması okudu. Ertürk, “Ülkemiz son 15 yıldır kesintisiz olarak AKP iktidarı tarafından yönetilmektedir. Bu süreçte Cumhuriyet’in kazanımları yitirilmiştir. Cumhuriyetçi düzenin yeniden inşa edilmesi için elimizden geleni yapmalıyız.” ifadelerinde bulundu.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler