131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

SORUNLU İŞHANI SANTES

30 Kasım 2017, Perşembe 06:48

     


Aliağa’da Eski Garaj Mevkii’nde uzun yıllardır hizmet veren, ancak sahipsizlik ve ilgisizlikten dolayı her geçen gün biraz daha kötü bir görüntüye bürünen Santes İşhanı’ndaki işyeri sahipleri, zemin katta geri dönüşüm atıklarının izinsiz depolanmasından şikâyetçi.

Aliağa, Atatürk Mahallesi, Eski Garaj Mevkii’nde bulunan, bakımsızlığı ve atıl durumu nedeniyle çirkin bir görüntüye sahip olan Santes İşhanı’nda geçtiğimiz hafta yangın çıkmış, itfaiyenin kısa sürede müdahalesi sonucu büyümeden söndürülmüştü. İlçede uzun yıllardır hizmet veren ancak gün geçtikçe sahipsizlik ve ilgisizlikten dolayı kötü bir görüntüye bürünen Santes İşhanı’nda işyerlerinin büyük bölümü boş ve bakımsız halde duruyor. Boş işyerlerinin bazıları ise evsizlerin ve madde bağımlılarının meskeni haline gelmiş durumda. Handaki kullanılabilir durumda olan az sayıdaki işyerlerinin sahipleri de zemin katta geri dönüşüm atıklarının izinsiz olarak depolanmasından şikâyet ediyor.

‘BELEDİYE VE ZABITA İLGİLENMİYOR’

Konuyla ilgili Aliağa Ekspres’e açıklamalarda bulunan İşhanı esnafı, “Bizler yaklaşık 20 yıldır Santes İşhanı’ndayız. Zemin kattaki boş işyerlerini kullanan bu arkadaşlar ise yaklaşık 2 yıldır buradalar. Buradaki boş dükkânları depo olarak kullanıyor. Hiçbirisinin izni yok. Buradaki dükkânların sahipleri var ama hiçbiri gelip dükkânları ile ilgilenmiyor. Dükkanların çoğu sahipsiz durumda. Bu arkadaşlar, çöp, kâğıt, teneke ve hurda benzeri şeyleri burada depoluyorlar. Oluşturdukları çirkin görüntünün yanı sıra çoğu zaman burada kötü kokudan geçilmiyor. İşhanının en alt katında ev ve sanayi tipi eski tüpleri de depoluyorlar. Onlar bir patlasa burada yaşanacak faciayı düşünemiyoruz. Bu konuda defalarca Aliağa Belediyesi’ne şikâyette bulunduk. Mail attık. Biz şikâyette bulunuyoruz, zabıta ekipleri gelip bakıyorlar ve hiçbir işlem yapmadan geri dönüyorlar. Bize ‘Önleminizi buradaki esnaf olarak siz alın, işhanının giriş ve çıkışlarını kapatın diyorlar. Biz artık bu soruna bir çözüm istiyoruz. Yetkililerin duruma el atmasını istiyoruz.” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler