131019098
26 Nisan 2024, Cuma

NÖBETÇİ ECZANELER CEBİNİZDE

31 Ağustos 2015, Pazartesi 11:16

     


İzmir Eczacı Odası, akıllı telefonlardan ücretsiz indirilecek mobil uygulamayla vatandaşların yol tarifiyle birlikte nöbetçi eczane bilgisine ulaşabileceklerini açıkladı. İzmir Eczacı Odası Aliağa Bölge Temsilcisi Vedat Çerçioğlu ise uygulamanın Aliağa’da da başlatılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

İzmir Eczacı Odası, nöbetçi eczanelere daha kolay ulaşmayı sağlamak için teknolojik bir uygulamayı vatandaşların yararına sundu. Akıllı telefonlardan ücretsiz indirilecek mobil uygulamayla vatandaşların yol tarifiyle birlikte nöbetçi eczane bilgisine ulaşabileceğini açıklayan İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, uygulamanın 1 Eylül'de başlayacağını belirterek; “ Yararlı bir hizmet olacağına inanıyoruz” dedi. Özellikle büyük şehirlerde vatandaşların nöbetçi eczaneye ulaşma konusunda sıkıntılar yaşadığını ifade eden Sayılkan, İzmir Eczacı Odası olarak bugüne dek pek çok ilke imza attıklarını söyledi.

“İLAÇLARIN ÇÖPE ATILMASINI ÖNLEDİK”

İlçe devlet hastanelerinde koydukları dijital nöbet panoları ile o ilçedeki nöbetçi eczanelerin adres ve telefon numaralarını gösterdiklerini ifade eden Sayılkan; “Bir diğer ilkimiz ilaçların çöpe atılmasını önlemek için atık ilaç toplayarak başlattığımız farkındalık projemiz. Çok önemli bir tasarruf sağlandığı gibi atık ilaçların insan ve çevre sağlığına vereceği zararlar konusunda farkındalık yarattık. Her ay nöbetçi eczane kitapçığı hazırlayıp, eczacılarımıza dağıtıyorduk. Bunu online kitapçığa çevirdik ve kağıt israfına bir ölçüde destek vermiş olduk. Eczacılarımız web sitemizden bir tuşla nöbet listelerine ulaşıyor” diye konuştu.

“VATANDAŞIN MEMNUN KALACAĞINA İNANIYORUZ”

1 Eylül'de başlatacakları mobil uygulamadan vatandaşların memnun kalacaklarına inandığını belirten Sayılkan, vatandaşların bu uygulamayı, hem Android (Google Play ) hem de İOS'dan (Apple Store ) ücretsiz bir şekilde mobil cihazlarına indirebileceklerini söyledi. İzmir'in neresinde hangi eczanenin nöbetçi olduğunu, adresini, yol tarifiyle birlikte görebileceklerini sözlerine ekleyen Sayılkan; “Yine bir başka çalışmamız bütün eczanelerde, eczane konumunu gösteren dijital nöbet panosu üzerine. Eczacılarımızın reçete başına meslek hakkı almalarını sağlama ve ikinci emeklilik projesini hayata geçirmek için çabalıyoruz” ifadelerini kullandı.

ALİAĞA’DA DA HAYATA GEÇİRİLECEK

Uygulamanın Aliağa’da da hayata geçirilip geçirilmeyeceği konusunda bilgi aldığımız İzmir Eczacı Odası Aliağa Bölge Temsilcisi Vedat Çerçioğlu ise, İzmir Eczacı Odası’nın 1 Eylül’de başlatacağı bu uygulamanın vatandaşın yararına olacak güzel bir proje olduğunu belirterek, Aliağa’da da hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler