131019098
26 Nisan 2024, Cuma

O İŞÇİLER STAR’DAN YANIT BEKLİYOR

31 Ağustos 2016, Çarşamba 06:47

     


STAR Rafineri A.Ş.’nin Aliağa Star Arp projesinin taşeron firmalarından LOTUS A.Ş.’ye bağlı olarak çalışan personel, rafineri yetkililerine gönderdikleri bir dilekçe ile yasal haklarının ana firma olarak Star Rafineri tarafından ödenmesi için talepte bulundu.

Socar, Petkim ve TSGI firmalarının yanı sıra İçişleri Bakanlığı, SGK ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne de gönderilen “bilgi ve istek” dilekçesinde firmanın FETÖ ile bağlantısı konu edilerek, işçi haklarının paralel yapıya hizmet etmek için mi ödenmediği soruluyor. Personelin STAR Rafineri A.Ş.’ye ayrı ayrı ve şahsi olarak gönderdiği dilekçede şu ifadelere yer veriliyor:“Ana firma olarak sorumlu olduğunuz; İzmir Aliağa Star Arp projenizde alt taşeron firmanız TSGI Mühendislik İnş. Şti. bağlı LOTUS A.Ş. çalışanıyım. LOTUS A.Ş. ve TSGI Mühendislik firmasındaki yöneticiler 31-08-2016 günü tüm çalışanların çıkışı verileceğini, çalışan olarak maaş, kıdem tazminatı, ihbar, yıllık izin vb. tarafımıza ödenmeyeceğini söylemektedir. Bu söylenti doğru mudur? Ana firma olarak sorumlu olduğunuz taşeron firmanın içeride teminatı olup, teminat ile iş ve işçi haklarının güvence altına alınması iş kanununda açık ve net bir şekilde belirtilmiştir.”

“PARALEL YAPIYA HİZMET İÇİN Mİ ÖDENMİYOR?”

Yerel medyada konuyla ilgili çıkan bazı haber linklerini de dilekçeye ekleyen işçiler kendilerine hiçbir resmi açıklama yapılmadığını belirterek “İş yerinde çalışan olarak tarafımıza hiç bir resmi açıklama olmamaktadır. Bir çok dedikoduya ve bazı basın yayın kuruluşlarında yapılan haberlere göre taşeron firmanın paralel yapı ile ilişkileri doğru mudur? Bu haberlere göre işçi hakları paralel yapıya hizmet etmek için mi ödenmemektedir bilmek isterim. Eğer taşeron firmanın paralel yapı ile ilişkileri doğru ise, böyle bir iş yerinde çalışmak istemem. Ülkemi vatanımı seven biri olarak hiç bir yapıya hizmet etmedim ve bundan sonra da etmem. Tüm bunların araştırılıp, halen iş yerinizde çalışan personeliniz olarak tüm yasal haklarımın (maaş, kıdem tazminatı, ihbar, yıllık izin vb.) nasıl ödeneceği hususunda ana firma olarak sizlerden tarafıma bilgi verilmesini istemekteyim. Aksi durumda çıkış aldığımda tüm haklarım tarafıma ödenmesi için yasal işlem başlatacağımı bildirmek isterim.” dediler.

(BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler