131019098
26 Nisan 2024, Cuma

AFA-DER İLK GENEL KURULUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

2 Nisan 2018, Pazartesi 06:31

     


Aliağa Fotoğraf Atölyesi-Derneği (AFADER) ilk olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Derneğin başkanlığına Aytuğ Bayer seçildi.

Aliağa’da amatör fotoğrafçıların sosyal medyada bir araya gelerek oluşturduğu, bu güne kadar tamamı sosyal sorumluluk projesi olan birçok fotoğraf sergisi düzenleyen Aliağa Fotoğraf Atölyesi (AFA) grubu geçtiğimiz aylarda dernekleşmişti. Grup üyesi fotoğrafçılar ilgili kurumlara müracaatlarını tamamlayarak kısa adı AFA-DER olan Aliağa Fotoğraf Atölyesi Derneği’ni kurdu. Dernek üyeleri geçtiğimiz Cuma günü Petrol İş Sendikası Aliağa Şubesi Toplantı Salonu’nda bir araya gelerek ilk genel kurullarını gerçekleştirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan Kurulu’nun seçimi oylandı. Genel Kurulun divan başkanlığını Selim Erkmen, divan katipliğini ise Volkan Gündüz yaptı. Divan Kurulu’nun belirlenmesinin ardından derneğin faaliyet raporu okunarak oybirliği ile kabul edildi. Hesapların tetkiki ve ibrasının ardından Yeni Yönetim ve Denetim Kurulu aday listeleri okundu. Tek liste ile gidilen seçimde yapılan açık oylama sonucu Aytuğ Bayer oybirliği ile dernek başkanlığına seçildi.

Aytuğ Bayer, genel kurulda yaptığı konuşmada, derneğin kurucu yönetimine de teşekkür ederek, “Şu an için çok küçük bir grubuz. Ama sayımızın giderek artacağını düşünüyorum. İlçemiz için çok güzel projelere, etkinliklere imza atacağımıza inanıyorum. Biz daha önceden de Aliağa’da fotoğraf sergileri düzenledik. Sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdik. Bir fotoğraf sergisi düzenleyerek gelirini Çaltılıdere’deki Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ne bağışladık. Yine geçtiğimiz yıl bir sergi düzenleyerek oradan elde ettiğimiz gelirle Yukarı Şehitkemal İlkokulu’na 3’er adet bilgisayar ve projeksiyon cihazı aldık. Bu tarz projelerimizi artık dernek bünyesinde, daha güçlü bir şekilde, fotoğrafla ilgilenen arkadaşları da yanımızda görerek gerçekleştirmek istiyoruz. Bunun için de fotoğraf ile ilgilenen bütün arkadaşlarımızı derneğimize bekliyoruz. Hep birlikte daha güzel işlere imza atalım istiyoruz.” dedi.

Seçimin gerçekleştirilmesinin akabinde önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesi düşünülen faaliyetler ve etkinlikler ile ilgili dernek üyeleriyle görüş alışverişinde bulunuldu. Derneğin yönetim kurulu; Aytuğ Bayer (Başkan), Sedat Çelik (Başkan Yardımcısı), Volkan Gündüz (Sekreter), Semih Öztürk (Sayman) ve Hülya Kabasakal’dan (Üye) oluştu. Derneğin Denetim Kurulu’nda ise; Tahsin Arslan, Metehan Güney ve Orçun Bilgin yer aldı.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler