131019098
26 Nisan 2024, Cuma

İZMİR’DE “AHUDUDU” GÜNLERİ

4 Ocak 2017, Çarşamba 06:09

     


Tiyatrokare’nin 25. tiyatro sezonunun yeni oyunu “Ahududu”, 14 Ocak’ta İzmir’de seyirci ile buluşacak.

Tiyatrokare, 25. tiyatro sezonuna “Ahududu” adlı yepyeni bir komediyle başladı. Dünyada en çok sahnelenen oyunlardan olan ve dünyanın en büyük starları tarafından oynanan “Ahududu”nun yeni versiyonunda, Melek Baykal ve Suna Keskin Ahududu kadınlarını oynuyor. Melek Baykal, bu önemli rolle sekiz yıldır ara verdiği tiyatro sahnelerine geri dönüyor. Nedim Saban’ın yönettiği oyun, aynı zamanda Saban’ın yıllar sonra sahneye döndüğü ilk oyun olma özelliğini taşıyor. Nedim Saban bu oyunda, kendisini paşa sanan bir deli karakterini oynuyor.

İzleyiciden tam not alan ve başladığı günden bu yana kapalı gişe sahnelenen “Ahududu”da, Tiyatrokare’nin farklı projelerinde başarılı rollere imza atan Cem Güler, Halim Ercan, Dicle Alkan, Birol Engeler, Özgür Yetkinoğlu ve Bülent Seyran gibi oyuncular da bir araya geliyor.

Kalabalık bir ekibin başarılı uyumunu yansıtan ve seyirciyi doyasıya güldüren oyun için Nedim Saban şunları söylüyor: “Joseph Kesselring’in meşhur oyunu Ahududu’yu yıllardır oynamayı düşünüp bir türlü fırsat bulamamıştık. Ahududu son derece akıllıca yazılmış bir kara komedi. Şiddeti ve adaleti sorguluyor. İçinde bir sürü teması olan, aynı zamanda müthiş güldüren ve vodvilin kurgusunu da akıllıca kullanıyor. Çok zor bir oyun, incelikli oyunculuklar gerektiriyor. Suna Keskin ve Melek Baykal’ın bir arada sahnede olması müthiş heyecan verici bir şey. Melek Hanım yıllardır tiyatroya dönmek istiyordu. Birçok proje üstüne onunla konuştuk ancak bu proje en doğrusu oldu. Ahududu için ‘her şeyin denk geldiği bir oyun’ diyebiliriz.”

İyilik yaptıklarını düşünen iki yaşlı kadının sadece kendi başlarını belaya sokmakla kalmayıp, aileleri ve yakın çevrelerini de bilinçsizce etkilediği komedi, çok renkli karakterleri bir araya getiriyor.

Tiyatrokare’de yedi yıldır gişe rekorları kıran “Leyla’nın Evi” ve Suat Derviş’in ünlü “Fosforlu Cevriye” romanından uyarlanan “Fosforlu’nun Hikayesi” ile birlikte repertuarda sunulacak olan Ahududu, 14 Ocak’ta 16.00 ve 20.30’da sadece bir gün için İzmir Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Oyununun biletleri, Biletix ve gişelerde satışa sunuluyor.

AHUDUDU Oyun Künyesi

Yazan: Joseph Kesselring

Uyarlayan/ Yöneten: Nedim Saban

Dekor Tasarımı: Barış Dinçel

Kostüm Tasarımı: Günnur Çaras

Işık Tasarımı: Yüksel Aymaz

Yardımcı Yönetmen: Erdinç Doğancı

Oyuncular: Suna Keskin/ Melek Baykal/ Nedim Saban/ Cem Güler/ Halim Ercan/ Dicle Alkan/ Birol Engeler/ Özgür Yetkinoğlu ve Bülent Seyran

(HABER: SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler