131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

İZMİR’DE SANAT ŞÖLENİ

9 Şubat 2017, Perşembe 06:25

     


IDE Uluslararası Resim ve Heykel Sergisi, 55 sanatçının katılımı ile İzmirAdnan Saygun Sanat Merkezi’nde sanatseverlere kapılarını açtı. Küratörlüğünü Özer Ulukaya ve Bulgar Sanatçı Lyuba Yosifcheva’nın üstlendiği sergi, 3 Şubat – 28 Şubat tarihleri arasında İzmirlilere sanat şöleni yaşatacak.

55 sanatçı 98 eser

55 sanatçının 98 eserini 4 galeride birden sanatseverlerin beğenisine sunan etkinlikte, 300’den fazla davetli açılışta yerlerini aldı.Rus dansçı Emilya’nın açılışta gerçekleştirdiği gösteri beğeni toplarken, Ergin İnan,Süleyman Saim Tekcan, Ertuğrul Ateş ve diğer sanatçıların eserleri uzun süre sanatseverler tarafından beğeniyle izlendi.

Güçlü isimler İzmir’de

Yüzlerce sergi organizasyonuna imza atan ve uluslararası workshoplar düzenleyen serginin küratörlerinden Özer Ulukaya, İzmir’de bu kadar güçlü isimlerin bir arada olmasının kentteki sanat etkinliklerinin çoğalması anlamına geldiğini söyleyerek, “Sanat şölenimiz 28 Şubat’a kadar sürecek. Çok büyük bir katılım oldu. Oldukça memnun kaldık. Tüm İzmirliler kadar sergiyi merak eden herkesi buraya bekliyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler