131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

ARKEOLOJİ SEMPOZYUMU KİTAPLAŞIYOR

9 Kasım 2018, Cuma 06:40

     


Aliağa Belediyesi’nin kurumsal organizasyonu ve Adnan Menderes Üniversitesi’nin bilimsel desteği ile 27-28 Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen “Uluslararası Aliağa ve Çevresi - Aiolis Bölgesi - Arkeoloji ve Disiplinler Arası Araştırmalar Sempozyumu” kitaplaştırılarak okuyucu ile buluşturulacak.

Aliağa’da ilk kez gerçekleştirilen ve yurt içi ve yurt dışından 30 akademisyenin 50 bildiri sunumu yaptığı Aliağa Arkeoloji Sempozyumu, sempozyuma katılamayan tarih severler ve arkeoloji dünyası için kitaplaştırılacak. Hampton By Hilton Otel’inde iki gün süren sempozyumda Aiolis bölgesinde bulunan antik kentlerde bugüne kadar yapılan tüm arkeolojik çalışmaları masaya yatırarak elde ettikleri belge niteliğindeki bulguları ve bilimsel verileri katılımcılar ile paylaşmıştı.

Ücretsiz olarak edinebilecekler

Basımı Aliağa Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek ve “Aliağa Kent Kitaplığı” dizisindeki yerini alacak olan kitap yılsonuna doğru okuyucu ile buluşacak. Kitaba sahip olmak isteyen, sempozyuma katılamayan ya da sempozyum belgelerine ulaşamayan vatandaşlar, sempozyum bildirileri kitabına Aliağa Belediyesi Hizmet Binasında bulunan Hilal Masadan ve Aliağa Belediyesi Nadir Nadi Kütüphanesi’nden ücretsiz olarak edinebilecekler.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler