131019098
26 Nisan 2024, Cuma

İZMİR KÜLTÜR SANAT AJANDASI

17 Aralık 2016, Cumartesi 07:18

     


İzmirliler Aralık ayının ikinci yarısında birçok kültür sanat etkinliğiyle buluşacak. Tiyatro oyunları, sinema gösterimleri, konserler, fotoğraf ve resim sergileri sanatseverlerin ilgisine sunulacak. Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi, İzmir Sanat, Adnan Saygun Kültür Merkezi ve Devlet Tiyatroları Konak Sahnesi kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Biz de sizin için bazı etkinlikleri derledik.

TİYATRO: ERMİŞLER YADA GÜNAHKARLAR

29 Aralık Perşembe, 20:00, Konak Sahnesi

30 Aralık Cuma, 20:00, Konak Sahnesi

KONUSU: Bir yazar olan Mark Styler, son romanının kahramanı Easterman’ı görebilmek için Suffolk’daki suçlu akıl hastanesine gelir. Ancak bunu başarması kolay olmayacaktır. Styler, akıl hastası bir katilin iç dünyasını anlamaya çalışırken kendisinin karanlıkta kalmış yönleriyle yüzleşmek zorunda kalır. İnsan doğasını ortaya koymaya çalışırken, iyi ile kötü arasında sıkı bir ilişki olduğunu savunur. Tıpkı ermişler ve günahkarlar gibi…

***

SİNEMA: `MERHABA DÜNYA`

Yönetmen: Hal Ashby

Kitap-Senaryo: Jerzy Kosinski

Oyuncular: Peter Sellers, Shirley MacLaine, Melvyn Douglas

Tür: Komedi, Dram

Dil: İngilizce; Türkçe altyazılı

Yer: İzmir Sanat, 30 Aralık, Saat: 20.00/ Ücretsiz

KONUSU:

Chance kendisini bildi bileli yanında yaşadığı yaşlı adamın evinde bahçıvanlık yaparak büyümüş ve hayatında bir kez olsun sokağa çıkmamıştır. Bütün hayatı bahçede bakımını yapıp büyüttüğü çiçeklerden ve televizyondan ibaret olan Chance, yaşlı adam bir gün ölünce ortada kalır. Çünkü ev artık satılacaktır. İlk defa sokaklarda yürür, arabaya biner... Ve birden şansı hiç tahmin etmediği bir yerde dönüverir.

***

SERGİ: LAVİK

Selçuk Özgüleryüz ve Levent Yavuz`un `Lavik` başlıklı fotoğraf sergisi ve sunumu 19 Aralık Pazartesi günü açılış sunumuyla Tarihi Havagazı Fabrikası`nda... Sergi 25 Aralık tarihine dek görülebilir.

***

KONSERLER

KORAY AVCI

24 Aralık Cumartesi

Yer: Ooze Venue

...

ZAKKUM

23 Aralık 2016 Cuma

Yer: Ooze Venue

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler