131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ALİAĞALI FOTOĞRAFÇILAR DERNEKLEŞTİ

18 Ocak 2018, Perşembe 07:12

     


Aliağalı amatör fotoğrafçıların oluşturduğu ve bugüne kadar düzenlediği sergilerle adından söz ettiren Aliağa Fotoğraf Atölyesi (AFA) grubu dernek kurarak Aliağa Fotoğraf Atölyesi Derneği (AFA-DER) adını aldı.

Aliağa’da amatör fotoğrafçıların sosyal medyada bir araya gelerek oluşturduğu, bu güne kadar tamamı sosyal sorumluluk projesi olan birçok fotoğraf sergisi düzenleyen Aliağa Fotoğraf Atölyesi (AFA) grubu artık dernekleşti. Grup üyesi fotoğrafçılar ilgili kurumlara müracaatlarını tamamlayarak kısa adı AFA-DER olan Aliağa Fotoğraf Atölyesi Derneği’ni kurdu. Derneğin kurucu üyeleri Aytuğ Bayer (Başkan), Sedat Çelik (Başkan Yardımcısı), Volkan Gündüz (Sekreter), Semih Öztürk (Sayman), Orçun Bilgin (Üye), Serkant Uçan (Üye) ve Metehan Güney’den (Üye) oluştu.

Aliağa ve çevresindeki fotoğraf severler ile fotoğraf sanatına ilgi duyan herkesi bir araya getirmek amacıyla AFA’nın sosyal medyadaki oluşumunu bir adım öteye taşıyarak dernekleştiklerini belirten AFA-DER Başkanı Aytuğ Bayer, “Kurucusu olduğum sosyal medya grubu Aliağa Fotoğraf Atölyesi (AFA) ile bu güne kadar ilçemizde çok güzel etkinliklere imza attık. Bu çalışmalarımızı bir adım daha öteye taşıyıp, resmi bir çatı altında faaliyet alanımızı genişletmek için grubumuzdaki tüm fotoğraf severlerin de desteğiyle 7 amatör fotoğrafçı arkadaşla birlikte AFA-DER’i kurduk. Derneğimizin amacı Aliağa ve çevresindeki fotoğraf severler ile fotoğraf sanatına ilgi duyan herkesi bir araya getirerek birlikte güzel projeler üretmek. Sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleyerek, bu çerçevede düzenlenen etkinliklere destek vererek Aliağa’da fotoğraf sanatını sevdirmek ve yaygınlaştırmak istiyoruz. Amatör fotoğrafçıların ve fotoğraf severlerin bir araya gelerek birbiriyle bilgi ve birikimlerini paylaşmalarına katkı sunmayı amaçlıyoruz. Bu güne kadar imkanlarımız ölçüsünde gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleri ve fotoğraf sergilerimizin sayısını artırarak, sosyal-kültürel etkinlikler, fotoğraf eğitimleri, kurslar düzenleyerek fotoğraf sanatına katkıda bulunmak ve daha bir çok sosyal alanda faaliyet göstermek istiyoruz.” dedi.

Bayer, kendileriyle aynı amacı güden, Aliağa ve çevresi başta olmak üzere, Türkiye’nin her yerinden fotoğraf meraklısının AFA-DER’e üye olabileceğini de ifade etti.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler