131019098
26 Nisan 2024, Cuma

HAFTA SONU İŞE YARAR BİR ŞEY’İ İZLEYİN

18 Kasım 2017, Cumartesi 06:41

     


Daha önce 1’e 10 Kala ve Gözetleme Kulesi filmleri ile izlediğimiz yönetmen Pelin Esmer, sinemaya verdiği 5 yıllık aranın ardından “İşe Yarar Bir Şey” adlı filmi ile izleyiciyle buluşuyor. Eğer yol filmlerini seviyorsanız İşe Yarar Bir Şey izlemekten çok keyif alacağınız bir film. Hem teknik bakımdan hem de hikayenin samimi olması ile izleyiciyi içerisine çeken film, izleyicinin zihninde son dönem seyredilen filmler arasında birinci sıraya yerleşmeye aday olacak.

Oyuncu kadrosunda Başak Köklükaya ve Öykü Karayel’e Yiğit Özşener’in bulunduğu filmde karakterler bir akış içerisinde buluşuyor ve muhteşem denilebilecek bir oyunculuk seyretme imkânı tanıyor. Filmin ana karakterlerinden birine hayat veren Başak Köklükaya 9 yıllık aradan sonra döndüğü beyaz perdede 24. Adana Film Festivali’yle En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Yine Adana Film Festivalinde senaryo ödülünü alan filmin senaryosu, Ankara hikayelerinden tanıdığımız Barış Bıçakçı ve Pelin Esmer imzası taşıyor.

Hikaye bir tren yolculuğu ile başlıyor ve kendinizi bu yolculuğun her anında hemen yan vagonda oturuyor gibi hissetmenize izin veriyor. Yol boyunca karakterlerin birbirinin yaşamlarına incecik dokunuşları, ayrı çıkılan yolculukta bir şairin genç bir mezunun sıkıntısına dahil oluşu ve şiirle süren bir yolculuk… Yemekli vagonda buluşan karakterler belki de bir daha hiç ayrılmayacak bir yolculuğu sürdürüyorlar. “Leyla gibi biri neden lise arkadaşlarıyla buluşma yemeğine gider ki? Yirmi beş yıldır hiçbir lise yemeğine gitmemiş… Üstelik 16 saat süren bir tren yolculuğuyla! Hemşirelik son sınıf öğrencisi Canan, o niye trende? Gönlünde oyuncu olmak varken hemşire adayı olarak hiç istemediği bir iş görüşmesine gidiyor. Peki Yavuz? Bir pencerenin önünde, seyyar satıcıları, faytonları, sokaktaki insanları izliyor bütün gün. Canan’ı bekliyor, belki de Leyla’yı, belki de bir gece treninde yolları kesişen cellat ile şairi.” (Filmin tanıtımından)

İzlemek isteyenler için Alsancak Karaca Sineması’nda gösterimde olan film, sizleri İzmir’e kadar sürecek bir tren yolculuğuna davet ediyor.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler