131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

KARMA SERGİ ALİAĞA’DA AÇILDI

19 Haziran 2015, Cuma 11:29

     


Aliağalı Amatör Fotoğrafçı Semih Öztürk’ün ilk kişisel fotoğraf sergisi olan Karma Sergi önceki gün Aliağalı sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi 21 Haziran’a kadar açık kalacak.

Fotoğrafçı Semih Öztürk, birbirinden güzel 60 fotoğrafın yer aldığı ilk kişisel fotoğraf sergisi olan Karma Fotoğraf Sergisi’ni 17 Haziran saat 19.00’da Aliağa Mado’da açtı. BUNGE Gıda’nın sponsorluğunda hazırlanan serginin açılışına CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kayhan Aydın, İlçe Yöneticisi Fikri Temur, BUNGE Gıda İzmir Fabrika Müdürü Metin Sağlam ile Semih Öztürk’ün ailesi, dostları ve fotoğraf severler katıldı. Yoğun katılımın olduğu serginin açılış kurdelesini CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kayhan Aydın, İlçe Yöneticisi Fikri Temur, BUNGE Gıda İzmir Fabrika Müdürü Metin Sağlam ve Semih Öztürk birlikte kesti.

“BUNGE OLARAK BU TARZ ETKİNLİKLERİN DESTEKÇİSİYİZ”

Semih Öztürk ilk kişisel fotoğraf sergisi olan Karma Sergi’nin açılışının yapmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek; “Zaman ayırıp buraya kadar geldiniz için hepinize çok teşekkür ederim. Bu sergi benim ilk sergim. Aliağa’da daha önce bu kapsamda bir sergi açılmadı diye biliyorum. Bu serginin açılmasında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen BUNGE Gıda yetkililerine, Aliağa Mado’nun yetkililerine, CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz Bey’e çok teşekkür ediyorum” dedi. BUNGE Gıda İzmir Fabrika Müdürü Metin Sağlam ise; “Benim BUNGE Gıda İzmir Fabrikasında üçüncü ayım. Böyle bir ailenin içinde olduğum için her zaman gurur duydum. BUNGE Gıda olarak çalışanlarımızın yapmış olduğu bu tarz etkinlikleri her zaman destekleyeceğiz. Semih gelip bana böyle bir etkinlik yapacağını söylediğinde sonuna kadar arkasında olduğumuzu ifade ettim. Semih’e bu fırsatı bize verdiği için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“ÇALIŞMALAR AMATÖRLÜĞÜN ÇOK ÖTESİNDE”

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz da açılışta yaptığı konuşmada Semih Öztürk’ü bu girişiminden dolayı kutladı. Çalışmalarını Aliağalılar ile paylaşma fırsatını sunduğu için Öztürk’e teşekkür eden Durmaz; “Aliağa sadece bir sanayi kenti değil aynı zamanda bir sanat kenti de olacak. Bu küçük adımlar Aliağa’yı bir sanat kenti haline getirecek. Kentler sanatın, estetiğin de yeşerdiği yerlerdir. Yeter ki birileri bunun kapısını açsın. Semih kardeşimin bu çalışmalarının Aliağa’ya değer kattığını düşünüyorum. Kendisini kutluyorum. Bu anlamda Semih kardeşimize destek olmasından dolayı BUNGE Gıda’yı da kutlamak gerekiyor. Semih arkadaşımız çalışmaların amatör olduğunu söyledi. Ama ben bu çalışmaların amatörlüğün çok ötesine geçtiğini sevinerek gördüm. Sürdürürse çok daha başarılı sonuçlar alacağını düşünüyorum. Belki bir süre sonra BUNGE Gıda bir çalışanını kaybedecek ama Türkiye bir fotoğraf sanatçısı kazanacak. Ben buna inanıyorum. Ayrıca Mado’yu bir sanat galerisi, sanata katkı koyan bir yer haline getirdiği için Mado yöneticilerine de teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

PROTOKOL İLGİ GÖSTERMEDİ

Serginin açılışına, davet edilmelerine rağmen Aliağa ilçe protokolünden katılımın olmaması dikkatlerden kaçmadı. Aliağa’da bir ilk olma özelliği taşıyan fotoğraf sergisine ilçe protokolünden sadece CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz katıldı. Sergiyi görmeye gelen misafirler Aliağa’nın bir sanat kenti olması için uğraş veren gençlerin idareciler tarafından desteklenmesinin faydalı olacağını ifade ederek ilçe protokolünün bu anlamda onların yanında yer almaları gerektiğini belirttiler. Misafirler serginin açılışına protokolden katılımın olmamasına tepki gösterdiler.

Açılışın ardından hepsi birbirinden güzel 60 fotoğrafın yer aldığı sergiyi gezen katılımcılar Semih Öztürk’ten fotoğraflar hakkında bilgi aldı. Sergide yer alan fotoğraflar katılımcıların beğenisini topladı. Özellikle Aliağa’nın doğal güzelliklerini yansıtıldığı fotoğraf kareleri büyük ilgi çekti. Semih Öztürk’ün Karma Sergisi 21 Haziran tarihine kadar Aliağa Mado’da açık kalacak. (Volkan Gündüz)







 
Son Eklenen Haberler