131019098
26 Nisan 2024, Cuma

Film makinesi

26 Nisan 2016, Salı 08:33

     


Creed: Efsanenin Doğuşu adlı dram-spor filmi, 8 Ocak 2016 tarihinde Türkiye'de sinema salonlarında gösterime girdi. Filmde, eski dünya ağırsiklet boks şampiyonu Rocky Balboa, eski dostu ve rakibi olan Apollo Creed'in oğlu Adonis Johnson'ı yanına alarak eğitiyor, büyük turnuvaya hazırlıyor.

Ryan Cooglar tarafından yönetilen filmin senaryosu ise yine Ryan Coogler ve Aaron Covington tarafından yazıldı. Michael B. Jordan, Sylvester Stallone ve Tessa Thompson'ın rol aldığı filmde, Michael B. Jordan, Adonis Johnson karakterini canlandırırken, Sylvester Stallone tahmin edeceğiniz gibi bir kez daha efsanevi kurgusal boks karakteri Rocky Balboa rolünde karşımıza çıkıyor. Creed: Efsanenin Doğuşu filminde, Rocky Balboa karakteri bir dövüşçü olarak değil, boks eğitmeni olarak rol alıyor ve son kez birini eğitmeye karar veriyor. O da çok sevdiği eski dostu Apollo Creed'in oğlu olan Adonis Johnson oluyor. Rocky film serisinin büyük başarısından sonra çekilen Creed: Efsanenin Doğuşu, boks ve dövüş ağırlıklı bir film olsa da, dram yönüyle de dikkat çekiyor. 720p ve 1080p HD olarak <strong><a href="http://filmakinesi.org">http://filmakinesi.org</a></strong>'ta izleyebileceğiniz film, IMDB'de 7.7 puana sahip ve aynı zamanda 2016 yılı Akademi Ödülleri'nde Oscar adayı oldu. Sylvester Stallone, Rocky Balboa rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar adayı oldu fakat kazanamadı. Buna rağmen, Sylvester Stallone, Altın Küre Ödülleri'nde Creed: Efsanenin Doğuşu'ndaki rolüyle bu ödülü almayı başardı.

Filmakinesi.org'ta Türkçe altyazılı olarak bulabileceğiniz Creed: Efsanenin Doğuşu, aynı zamanda 43 farklı ödül aldı ve 50 farklı ödüle aday gösterildi. 35 milyon Dolar gibi, böyle bir Hollywood filmine göre mütevazi sayılabilecek bir bütçeyle çekilen Creed, neredeyse ilk haftasında bu rakama ulaştı ve toplamda 109 milyon Dolar gelir elde etti. 2 saat 13 dakika uzunluğundaki Creed, hem Rocky serisiyle büyüyenleri, hem boksa meraklı olanları, hem de seriye yeni bir başlangıç yapmak isteyenleri tatmin edecek türde bir yapım.

Filmde Michael B. Jordan, Adonis Creed rolünde şortunda Apollo Creed'in giydiği Amerikan bayraklı desenleri bulunduruyor ve bu da Sylvester Stallone'un isteğiyle gerçekleşiyor. Apollo Creed, ayın şortu 1976 yapımı Rocky filminde giymişti ve daha sonra da aynısını Rocky, Rocky 3 ve Rocky 4 filmlerinde giyerek geleneği devam ettirmişti. Ayrıca bu film, Rocky serisinde Sylvester Stallone tarafından yazılmayan ilk yapım oldu.

İkinci kez Oscar'a aday olan Rocky filmi olma özelliğini taşıyan Creed, aynı amanda serinin en uzun filmi. Film içinde aynı zamanda 2012 yapımı Skyfall'a da gönderme yapılıyor ve Michael B. Jordan ile Tessa Thompson kanepede uyuya kalırlarken, televizyonda Skyfall'un oynadığını görüyoruz. Ayrıca filmin yönetmeni Ryan Coogler ile başrol oyuncusu Michael B. Jordan daha önce 2013 yapımı olan Son Durak filminde beraber çalışmışlardı.

Filmakinesi.org üzerinden izleyebileceğiniz Creed, Rocky serisine yeni bir başlangıç getiriyor. Dolayısıyla, ilk defa Rocky Balboa ring dışında kalıyor ve onun yerine Adonis Creed'e akıl hocalığı ve eğitmenlik yapıyor. 2002 yapımı The Wire'dan sonra da Wood Harris ile Michael B. Jordan'ı bir araya getiren film olan Creed, aynı zamanda Rocky serisinde, adında Rocky adı geçmeyen ilk film olma özelliğini taşıyor.

Yedinci kez Sylvester Stallone'u Rocky Balboa rolünde izlediğimiz başarılı yapım, sinema çevreleri tarafından da oldukça olumlu eleştiriler aldı. Filmin yönetmeni Ryan Coogler da oldukça genç bir yönetmen ve kendisi Rocky filmlerini izleyerek büyümüş bir isim. Dolayısıyla çocukluğu Sylvester Stallone ve Rocky Balboa karakterleriyle geçen, Apollo ile Rocky'nin unutulmaz maçını hep saygıyla yad edenler için Creed ayrı bir yönem taşıyor.

Her ne kadar film serinin eski yapımları kadar çok beğenilmese de, Sylvester Stallone'u tekrar Rocky olarak görmek çok güzel ve hatıraları yeniden canlandırıyor. Üstelik dövüş ve boks filmlerini sevenlerin ayrı ilgisini çekecek bir türden. Ayrıca Creed de muhtemelen en az üçleme şeklinde çekilecek ve devam filmlerine sahip olacak. Buna rağmen Sylvester Stallone hepsinde oynayabilir mi bilinmiyor çünkü oyuncu 1946 doğumlu ve başına bir şey gelmesi de olası. Yine de, Creed filmleri mutlaka ilk yapımın başarısından sonra seri halinde devam edecektir.







 
Son Eklenen Haberler